Třešeň Kordia - co se děje?

host - 199.250 (?) 
26.4.2018 20:28

Mne takto odešlo mnoho mladých stromků a byla to pseudomonas syringae. Zasáhlo to švestky, třešně, šeřík i okrasnou vrbu. Důležitým poznávacím znakem jsou tzv. léze. I takto choroba přichází v úvahu. projevuje se zásadně při rozkvětu.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 24.79 (?), 1.5.2018 0:31

Asi máte pravdu, takhle nějak ty listy vypadaly, třešeň ještě neměla žádné plody a tak nevěda co se děje jsem jí stříkl nějakým univerzálním přípravkem proti houbovým chorobám (jméno už si nepamatuji) a přihnojil na radu ze zahradnictví, že by to mohl být nedostatek hořčíku... Dám jí ještě šanci, ale čím jí stříknout abych tu potvoru Blumeriellovou zlikvidoval... Kordii jsem do mých podmínek zvolil, protože všude píšou, že je nenáročná a skoro všechno vydrží - jsme tu trochu na výdrholci - fouká částo silný západní vítr a když sněží tak mám sníh místo na zemi na západní straně baráku nalepený jako "zateplení" - letos navíc byly po teplém lednu koncem února dost mrazivé dny - u nás i pár dní -18 až - 20°C a ten vítr k tomu - to možná přispělo. No a kdyby to Kordia nepřežila, můžete mi doporučit, co místo ní?   Díky a děkuji všem    Jirka 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz