Pěkný blábol.
Největší perly:
Sušení představuje ten nejšetrnější způsob konzervace. Vitamíny, minerály a další živiny zůstávají ve velké míře zachovány. Oproti tomu zavařování nebo zamrazování s cennými látkami docela zatočí.
Mrazení je nepoměrně šetrnější způsob konzervace, to ví každý. Samozřejmě dražší
Podíl soli a tuku se snižuje...
Samozřejmě podíl je stejný. Tuk navíc žlukne.
Ovocné a zeleninové sušinky pohladí vaše střeva, protože mají více vlákniny než jejich hydratovaní kolegové. Sbohem, zácpo!
Další blbost, vlákniny je stejně, naopak při nedostatku doplněných tekutin mohou působit obstipačně
víte, že prošly menší kosmetickou úpravou oxidem siřičitým, aby se více líbily? Po takové pochoutce si sice mlsná vezme volno, ale do služby může přijít bolehlav a nevolnost.
Nezkonzumujete-li několik kg sušených plodů naráz, nehrozí to.
Vody zbavené plátky přikryjte tenkou utěrkou a nechte je pár dní vydechnout na vzdušném místě. Následně je vložte do vzduchotěsné nádoby, kterou uložíte na temné místo o teplotě asi 10 °C.
Některé sušené plody a houby dokáží při vlhkosti v domácnostech běžné natáhnout vlhkost zpět jiož za pár hodin. Místo v bytě (domě) kde je celoročně 10 stupňů, má málokdo.
Je to nepříliš šikovná reklama na sušičku Excalibur