to že máte rajčata po sušení vláčná není špatně, naopak, rajčata by neměla být tvrdá, protože pak nejdou jíst.
Ja je suším klasicky v troubě na mřížce (podobně jako první příspěvek, trvá to cca 4-8 hodin podle velikosti rajčat), krájím na půlku, nebo na třetiny. Při sušení posypu bylinkami a trochou soli. Po usušení - ale aby byly ještě vláčné, nastrkám do skleniček, dosypu sůl, cukr, tymián, česnek, rozmarýnu atd. a zaliju slunečnicovým olejem. Použití - báječné jsou do masových kapsiček - kotleta, proříznout kapsu, vycpat rajčetem (+česnek, bazalka...), v pekáči upést, podlévat červeným vínem... nebo do těstovin (nakrájet na proužky), nebo do rolády, nebo jen tak samotné s trochou kysané smetany, nebo si je samotné nandám na chleba... na vaření používám i olej ve kterém jsou naloženy, chytne příjemnou chuť.