Postižená kůra slivoně
|
|
|
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 179.243 (?) 3.2.2018 22:07
Neé... Zatím se můžu utěšovat tím, že nemá žádné příznaky - listí bylo pěkné, velké, i velké přírůstky. Naprosto normální růst až do podzimu.
Podívám se ještě kousek pod zem, případně budu sledovat příští rok. Postižené místo vyřežu a ošetřím.
Nechce se mi věřit - jak by se mi to sem po mnoha letech spokojeného růstu toto dostalo?
Nevíte, kde se infekce nachází? Můžu bez obav použít rouby z tohoto stromu, pokud by se jednalo o fytoftóru?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 3.2.2018 18:33
Můžou tam tak řádit živočichové-např. drvopleni. A kde má Váš stromek místo štěpení-pod úrovní terénu? SPCH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 179.243 (?), 3.2.2018 22:07
Neé... Zatím se můžu utěšovat tím, že nemá žádné příznaky - listí bylo pěkné, velké, i velké přírůstky. Naprosto normální růst až do podzimu.
Podívám se ještě kousek pod zem, případně budu sledovat příští rok. Postižené místo vyřežu a ošetřím.
Nechce se mi věřit - jak by se mi to sem po mnoha letech spokojeného růstu toto dostalo?
Nevíte, kde se infekce nachází? Můžu bez obav použít rouby z tohoto stromu, pokud by se jednalo o fytoftóru?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.183 (?), 5.2.2018 2:45
Pro SPCH: Tam, kde začínají ty lišejníky, tam je místo štěpení. Je vidět jiná barva i struktura kůry, taky mírné vyhnutí kmene. Mám takovýto nenápadný srůst na většině slivoní. Rosťa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|