Dobrý den
obdobnou metodu jsem použil i já, ale výsledek byl katastrofální. Zvěř se tam naučila chodit. Myslivci nemají dostatek odpovědnosti za doplňujicí výživu zvěře hlavně v zimním období. Pak se ta zvěř pohybudje volně, kde se jim co podaří okousat, zajistit si jednoduše potravu. Pokud jim trochu pomůžete, tak je tam máte celoživotně a to od zajíců, králíků, srčí a v našem případě ještě dančí. Oni tam pak naučí chodit i své mláďata a ti pak zase své další mladé. Dnes s toto skupinkou docela silně bojeme, protože nám tam chodí stádečko 40 ks, které nám postupně zničilo celkem 110 stromečků cca za 25000 kč. Pak mám nic jiného nezbylo, než věc řešit chemií a drátovými okradníky.. Pozor na ohrady, ty nesmí být tmavé, protože zvěř to vidí jako velký strom a otírají si o tuto ohradu parůžky. Je to náročné vybudovat si sádeček, protože ještě existují ti, kteří nějak neberou soukromé vlastnicví a jdou s rýčem přímo do sadu nakupovat a jak jinak, jak bez peněnz. Tato skupina je horší než ta zvěř. Na tuto skupinu jsem použil možná nezákoně fotopasti. S pozdravem Martin