Gabrovská se Bulharům povedla
|
|
|
|
|
|
|
host - 123.101 (?) 25.11.2016 7:14
Letos nejvíce trpěla Domácí, téměř všechny zhnily a samozřejmě President asi polovina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 18.11.2016 19:03
Pro Petra :
Máš svatou pravdu Petře, dobře jsi udělal s tou Gabrovskou slivovice s ní není dobrá!! Mám to několikrát ověřeno.
Můžou na fóru ostatní o ní mluvit jaj chtějí, víme své z praxe.
A to, že je náhrada za domácí, je super blud tak pro Čecháčky, neboť z domácí je výborná slivovice a z gabrovské není ani průměrná- voní jakoby po hovnech!
Mě sice rodí ob rok, ale co to pomůže zrušil jsem ji v počtu 10 stromů ve stáří cca 12 let.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.13 (?), 19.11.2016 17:22
Pil som pálenku s vôňou po hov..
Kolegovi som bol pomôcť s rozhodením hnoja po záhrade.Za pomoc mi za jeden pohárik nalial. Po privoňaní som si pomyslel, ale mi smrdia ruky od hnoja. Po požití mi bolo jasné, že to niesú ruky, ale pálenka.
Pálenka bola z moruší.Majiteľ zbieral moruše spod stromu ako postupne dozrievali a sypal do súdka.Pokial posledné nasypal, spodné už boli...
Páleník sa vyjadril, že ho už nechce v pálenici vidieť.Nebolo jednoduché destilačný aparát zbaviť hov... pachu.
Tá pálénka dostala meno: VOJTOVICA
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.172 (?), 19.11.2016 17:45
Kolik stojí taková pálenka? A nemá pán nějakou na prodej? Má to i s etiketou?
Každému podle zásluh. Název MorVojtica by se mi více líbil !!!
J.A.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.133 (?), 19.11.2016 22:17
Mě by jen zajímalo, jak to je s plodnosti Gabrovske, protože všude je psaná plodnost pouze průměrná. A tady zas někdo píše veliká. Tož kde pak člověk má najít pravdu. Já mám několik Gabrovskych nasazenych, ale právě ta plodnost mě zajímá, ale ještě mladých a neplodi. ☺ kema83
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 20.11.2016 11:49
Gabrovská-
Na myrobalánu jeden rok vysoká, druhý nízká, další průměrná. Když to zhodnotím za dobu plodnosti cca. 5 ti let tak má plodnost vyšší. je daleko lepší plodil než převážná část těch nových odrůd. V tomto ohledu je výborný držák! Ale,... Co se týká sušení tak nic moc a to samé se slivovicí. Takže, tak akorát na jídlo a do buchet a pouze obírat ze stromu ručně. Setřepané jsou popraskané- řídká dužnina.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.9 (?), 20.11.2016 12:56
Takže, tak akorát na jídlo a do buchet
Gabrovská je dobrá aj na lekvár-povidla. Jano
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.32 (?), 20.11.2016 13:25
Jano,
když jiné slivky momentálně nemáš je dobrá i G. na lekvár.
Nejlepší lekvár mám z Valjevky. Super
Ale co to pomůže : vyholuje, plodnost pravidelně menší, zabírá místo, neekonomické, ale s překvapením vysoce odolná na houbové choroby a korové nekrozy.
lekvár z Gabrovské: rídká srajda, schází plnost chuti nutné přidat želírovací cukr 3:1 a pod.
To už není, ale "domácí".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|