Durancie
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.158 (?) 19.6.2009 18:13, zobrazeno: 32811x
Dobrý den,
před pěti roky jsem vysadil třicet odkopků durancie, problém je v tom, že nerodí.Jsou to krásné stromky, ale plodů jsem se nedočkal.Původní durancie jsou plné plodů.Poradí mi někdo?Dík za rady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.158 (?), 22.6.2009 18:46
Dobrý den,
slyšel jsem, že je vhodné stromek přiškrtit drátem nebo narušit kůru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 23.6.2009 7:34
U durancií hraje velikou roli stanoviště, t.j.půda, terén,výška spodní vody a j. Buďte rád, že starý otec měl šťastnou ruku.Většinou durancie dlouhověkostí netrpí.Alespoň ne ty naše odkopky.Desítky let se dožily jen 2 stromy.Zkusím ještě to přeroubování na myrobalán. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 67.230 (?), 23.6.2009 12:46
Zdravím,
já mám s durkama co se týče životnosti dobré zkušenosti a ještě jsem ani neslyšel, že by někomu v okolí nějak časně odcházely. Mě přijdou jako velice odolné a vděčné stromy, které sice rodívají většinou obrok, ale stojí to za to. Některé stromy můžou mít 30 i více let. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tkrist - (7) - 57.178 (?), 18.7.2009 16:59
Dobrý den,
také mám durancie asi 22 let staré a rodí velmi pěkně. Dříve mi rodily ob rok ale po zimě je vždy zastřihnu a teď už rodí co rok. Chce to postřik proti pilatce před květem a v malém plůdku a pak se budete mít na co těšit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 188.170 (?), 24.8.2009 14:31
Zdravím, durancie vydržela asi 35 let, bez prořezávání, bez postřiků, každý rok obsypaná až se lámaly větve. Musela se vykopat protože byla úplně ztrouchnivělá. Odkopek z roku 1998 měl trochu trnek loni (jen na ukázku), strom vypadal jak koště a letos je obsypaný, větve se rozevřely a ohnuly. Odhaduju to na minimálně na 1 metrák.
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.104 (?), 24.8.2009 19:49
Mě některé durancie z odkopků ukázaly plody už třetím rokem, jiné rostou jak o závod a neplodí po sedmi letech. Odkopky jsou v tomto velice zrádné, protože nikdy nemáte jistotu na co narazíte. Semenáč roste bujně je zdravý, ale plodí až po letech. Vegetativní oddělek může plodit dřív, ale může mít horší zdravotní stav hlavně v těžkých zamokřených půdách. Zkuste řez na plodnost, ale ne vždy to funguje. Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|