Bosenská švestka
|
|
|
|
|
|
|
|
babeta123 - (5) - 174.45 (?), 19.8.2008 9:21, zobrazeno: 82343x
Viděla a ochutnala jsem Bosenskou švestku. Poskytne někdo více informací? Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
babeta123 - (5) - 174.45 (?), 20.8.2008 16:06
Děkuji za reakci, honem jsem běžela změřit zbývající švestky-a to zůstaly jen ty drobnější,ty ukázkový obří snědly návštěvy,kterým jsme se chlubilikdyž dcera dala do vyhledávače "bosenská švestka" vyběhlo spoustu odkazů,ale ne na pěstitele...jsou více podlouhlé než ty vaše na obrázku-mají 4,5-5cm na šířku a poctivých 7cm na délku /fakt nekecám/ tady připojuji obrázek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.189 (?), 7.8.2014 7:43
No my máme na zahradě švestku a ta má abnormálně velké plody než když jsem viděl v obchodě a vždycky je hodně obalená. Dokonce nám dvě větve pod tíhou plodů praskly, ale i přesto jsme měli příští rok obalené zbylé větve. Když jsem se ptal mámy co to je za švestku tak řekla, že je to bosenské švestka. Plody jsou dobré a vůbec nejsou červivé. škoda že nejsme zahradnící rád bych ze švesty udělal nějakou odnož.
|
|
|
|
|
|
|
marie zemanová - (1) - 168.89 (?), 31.10.2017 0:38
Zdravím, připojuji se k tématu Bosenská švestka. Také jsme ji měli, koupili ji tuším zde v Prachaticích v zahradnictví před 20 lety.Abnormálně velké, dobré švestky, uvnitř jakoby duté a pecka tam jen tak ležela a nedržela, šla lehce vyndat.Vždy obsypaná švestkami, které jsme i rozdávali. Bohužel jsme o ní před pár lety přišli a museli ji porazit. Nedavno jsme nějakou švestku koupili, ale není to ono. A tak stále hledám informace o ní, a kde jí sehnat a lituji, že jsme si jí nenaroubovali na jiný strom i když na nás každý chtěl rouby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|