Slimáci a měděné pásky

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 167.53 (?) 
26.5.2013 7:14

Ferramol jim bobtná v břiše, zalezou někam pod zem a tam chcípnou, po Ferramolu nenacházíte mrtvé slimáky

Vanish naopak reaguje hned po doteku, slimák se "vyslizí", najdete dlouhé stopy slizu plus mrtvé jedince

je to lepší opticky, máte kontrolu, ale zase pozor na domácí zvířata, děti atd...

ještě jsem loni zkoušel takovou pastičku zapuštěnou do země, nalil se do ní nějaký atraktant s feromony či co, za jednu noc to bylo PLNÉ slimáků; další noc jsem tam dal pivo a to už bylo o ničem, max jeden dva za noc, nechtělo se mi dávat znovu peníze za ten "nálev", i když byl tedy bezkonkurenční

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 2.73 (?), 26.5.2013 9:04

Už máte letos slimáky na zahradách? Myslel jsem, že loňské mrazy v únoru je natolik zlikvidovaly, že bude trvat roky, než se znovu namnoží na nekosených spekulativních pozemcích. U nás od loňské zimy slimáci vůbec nejsou. Úplně zmizeli. Taky mám nakoupené pasti i přípravky od roku 2011, ale nikde nic. Zelenina na záhonech v pohodě, ani po dešti nikde nic. Za deště jsem tento týden na cestě 2 km k vlaku našel 2 slimáky a preventivně je ihned zkikvidoval.

host - 220.186 (?), 26.5.2013 10:12

U nás (HK) jsou dost, zatím jen menší, ale janebu Asahi mi ožrali dokonale, než jsem si toho všimla...       Lída   

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 26.5.2013 10:25

Slimáci jsou venku od doby kdy přestalo to letní počasí a začalo období dešťů, není jich mnoho ale jsou. laugh

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 26.5.2013 10:36

Pokud slimejš lozí po zelenině tak při bližším ohledání se vždy nějaká stopa najde, pokud tedy neprší a déšť to nesmyje.

Měď jsem nezkoušel protože ji nemám, ale ohradil jsem asi 40 cm vysokými hliníkovými plechy oplocení, odkud nejvíce z podudržované zahrady ty bestie přilézají. Chtěl bych to udělat takhle po celé délce plotu ale bohužel by tato výška již zastínila zem kde mám vysazenu révu, u malin, které jsou dál od plotu to nevadí. Tady to asi budu řešit nižšími betonovými obrubníky, ale to dá podstatně větší práci protože je toho min. 30 metrů. Takže zatím alespoň zbavuji zem veškerého plevele a trávy aby se neměli kde schovávat. Od dalších sousedů, kteří se o své zahrady řádně starají taková invaze nehrozí, a i o tom to je.

host - 90.250 (?), 26.5.2013 10:59

Půlku pozemku sekáme 2x za rok, sousedi 1x - 2x. To považujete taky za neudržovanou zahradublush? Častěji sekat nezvládáme.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 26.5.2013 11:18

To nelze tak jednoznačně napsat, někdo seká 2x někdo každý týden. Já mám zahradu na pěstování, čili záhony, tráva je jen pod stromky. Tento měsíc jsem musel sekat již podruhé protože bych se s tím pak nedomluvil. Musíte však počítat s tím že v trávě je vlhko a slimáci se tam drží více a stahují se tam po nočních nájezdech když je jim venku horko. Ve Vašem případě zkuste ten Vanisch, abyste viděla jak moc slimáků na záhony útočí. Granulemi rovnoměrně obsypte záhony, slimáci se pustí do granulí hned na kraji a dokonce se do uhynulých pustí další, je to pak při jejich přemnožení celkem dosti nechutný pohled.

Nevím zda měď funguje a odradí je, každopádně by je ale nezlikvidovala, a ty bestie španělské je potřeba hubit na každém kroku.

host - 90.250 (?), 26.5.2013 13:16

Naše zahrada má 4300m2, kdybych tam měla mít záhony, můžu zásobovat celou dědinulaugh. Jenže to bych potřebovala, aby den měl minimálně 36 hodin.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 26.5.2013 16:27

Mám zahrádku na zeleninu 10x10m. Pozemek má 4300m2

Nikdo Vám přece neříká jak velké máte mít záhony, já Vám jen sděluji své zkušenosti se slimáky. Koneckonců, vemte měděný drát nebo plíšek, udělejte z něj kolečko, dovnitř dejte slimáky a dívejte se zda zdrhnou. Tak poznáte nejlépe zda to funguje.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3302) - 5.149 (?), 26.5.2013 12:29

Přečtěte si něco na téma slimáci a měděný drát.

Mr Big

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika