Sametka podzimní - Trombicula autumnalis
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.57 (?) 12.9.2008 4:18
Naši předkové dobře věděli, proč na jaře vypalovat starou trávu. Nebyly Sametky ani klíšťata a borelioza. Ovšem naši moudří zákonodárci jsou názoru: nechoďte do přírody, ale do hospody a podporujte státní kasu konzumací. Pálením trávy zahubíte užitečného broučka! Ovšem plošný postřik chemií je v naprostém pořádku. Kocourkov.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 12.9.2008 13:23
Nebyly klíšťata? To myslíte vážně? Byly hromady klíšťat, jenže tehdy nikdo nikoho neděsil že kdo nedostane injekci tak na to umře, takže to lidi moc neřešili.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.187 (?), 11.10.2008 10:53
Dobrý den, čtu tady Vaše příspěvky a jsem bezradná.My zahradu nemáme, bydlíme v paneláku na sídlišti.asi koncem srpna jsem obevila ve dvou pokojích nějaký hmyz, který lezl po stěně.Pár jsem jich přilepila na lepící pásku a poslala do jedné deratizační firmy k určení.Napsali mi, že se jedná o sametku podzimní.Nejde mi do hlavy od kud se vzala, čím se tedy živí, protože u nás nebyl poštípaný nikdo.Místa kde se sametky vyskytovaly jsem postříkala spreym Biokill a zatím se neobjevily.Máte někdo podobnou zkušenost?Nebo se entomolog při určení netrefil.
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.159 (?), 17.7.2009 18:49
Dobrý den, v lékárně lze zakoupit Diffusil H. Tímto sprejem si stříkám nohy a sametky na mě (takřka) neútočí. Aplikuji to i na dceru. Doporučuji. Hedvika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.1 (?), 16.8.2009 0:33
myslím, že i na králičky to může, aspoň dle údajů výrobce
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.250 (?), 17.8.2009 13:18
Dobrý den, nečetla jsem celou diskuzi, takže jsem s radou možná druhá, ale nám na tyhle oranžové mrchy kromě běžného repelentu či difusilu báječně pomáhá sirná mastička, kterou namíchají v lékárně. Jednak zmírňuje svědění už zakouslých bestií, druhak je odpuzuje. Je teda fakt, že člověk smrdí jak sedm čertů , ale fakt to zabírá. Doporučuji, dlouho to na těle vydrží.
Míša
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 17.8.2009 13:32
dle mého názoru to králíčkum pomuže opravdu do hrobečku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|