….ale no tak pane Miloši! Po vaší reakci jsem si ještě jednou pročetl celé vlákno a nezjistil jsem, že by zde někdo ani se 122%ní jistotou určil rod, druh či dokonce jméno. Ano máte pravdu, fotek je hodně, ale žadná kvalitní, natož detailní. A tak se zde objevují názory lidí dle jejich zkušeností. Někomu broučci sežrali podlahu, mně dokonce celou čokoládovou figurku která, nevím jak, se dostala na poličku ve skříni a pak už stačí docela málo. Někdo si tam odloží klobouk, který mu nesluší a je na problém zaděláno. Ale přidám k lepšímu i druhou zkušenost, to když mi tyto broučky donesl kolega s tím, že je má doma a že mu tam nalétávají ze stromu před domem. Jistě, že jsem mu to vyvrátil a doporučil mu důkladnou prohlídku bytu s poukazem na svou zkušenost zapomenuté sladkosti. Určitě tušíte, jak to dopadlo. Takže pane Miloši, netrvám na svém názoru, ale myslím si, že se jedná o některého z šedesáti u nás žijích červotočů, možná spižní, možná dřevní, možná tabákový, možná to bude nějaký nově zmutovaný, ten můj „čokoládový“. K reakci 254ky asi toto. Ignorujte zákony pravděpodobnosti výskytu epicentra. Tady platí zákony schválnosti a zákony Murphyho. Epicentrum hledejte tam, kde byste jej nehledala. Za nábytkem, ve vázách, v prádelníku, kde jste před vánocemi schovala kinder vajíčko, v knihovně, kde jste za Jiráskovo Temno schovala laskominu, kterou měl Matýsek dostat až po večeři atd. A ještě mě v souvislosti s těmito nájemníky napadla jedna myšlenka. Vůbec netuším, jak jsou červíkuvzdorné granule a jiné napodobeniny jídla pro Alíky a Mikeše. I tudy by mohla vést stopa…..sakra, to je nervák. To jsem zvědavý, jak to dopadne.