Myši žerou myši?
|
|
|
|
|
|
|
jarunela - (4) - 117.4 (?) 5.9.2014 23:41, zobrazeno: 18743x
Dobrý večer,
máme takový problém. To že už asi 3 rokem máme na půdě myši, už jsme si zvykli (vtip). Nemůžeme se jich zbavit. Zkusili jsme snad vše. Všelijaké byliny, nalili jsme tam i terpentyn, nakoupili odpuzovače na moly, myšoplaše,a máme i pastičky. Skoro každý den se myš chytne. V zimě nad obývákem i několik za den, ne samozřejmě každý den. Ale ted se nám stalo, že jsme vyhodili mrtvou sežranou myš a druhý den tam byla opět mrtvá sežraná myš. Červíci tam nejsou. a další den znova. Nevíme jak se jich zbavit. Baráček je po totální rekonstrukci. A za náma bydlí pán, co pěstuje holubi. Jezdí k nim 3 týdně, tak určitě jsou od něho. Prosím o radu. Předem děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.228 (?), 6.9.2014 7:53
Že se požírají navzájem, není nic jiného, než že je jich tam asi opravdu hodně. Pokud se jedná o půdní prostor, kde nejsou žádná zvířata, neváhala bych umístit návnadové růžové granule. Dokud budou mizet, tak stále přidávat. Měli jsme týž problém v domě, kam se jezdí za 7-14 dní, stím, že myši byly v obytných částech. Stačilo dát návnadu do sklepa a během asi 3 týdnů už se nic neobjevilo. Kontrolovat a obnovovat vždy k podzimu, kdy se myši stahují do domu. V.L.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jarunela - (4) - 117.4 (?), 6.9.2014 23:36
Nám se myši chytají na pastičky na chleb. Ale asi je jich víc a víc. My se jich nemůžem nějak zbavit celkově. Ale já si osobně myslím, že nejdřív musí zmizet holoubci od souseda a pak my se zbavíme myší. Protože, mi přijde, že jich je víc a víc. Kdyby jsme byli nějaký špindíry a bordeláři, tak se tomu snad ani divit nebudu. Ale nejsme. Ach jo. Moc děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jarunela - (4) - 117.4 (?), 6.9.2014 23:29
Mylíme si, že jich tam není málo. Já mám strach z jedu, jelikož asi někde v půdě si udělali direčku a běhají nám v zimě v obýváku ve stropě. A nemáme se tam jak dostat. Jedině sundat střechu. A asi dvakrát tam chcípla a trošku nám smrděl obývák. Tak mám strach, aby nám nad obývákem neumřelo více myší a my neumřeli smradem. Ale začínáme to zvažovat. Je to děs. Moc děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 38.49 (?), 29.11.2024 3:48
myši se samy nežerou, pokud mají jinou potravu... Pokud ale máte v domě myši, máte tam skoro jistě také rejsky, kteří jsou hmyzožravci, tedy v podstatě žerou maso a mají neuvěřitelně náročný metabolismus, musí sehnat za den potravu až o dvojnásobku vlastní hmotnosti.. Pokud máte v pastích polosežrané myši, je to většinou práce rejsků..., které moc nezajímá chleba v pastičkách, spíše to co se do pastiček chytí...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.95 (?), 6.9.2014 21:15
Nepoužívala bych jedy, spíš bych si pořídila kočku... nebo dvě... Lída
|
|
|
|
|
|
|
jarunela - (4) - 117.4 (?), 6.9.2014 23:25
Kočku bych si pořídila, kdyby by jsme mohli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|