Malý červ na borovici
|
|
|
|
|
|
|
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář (166) - 186.113 (?) 5.5.2009 14:03, zobrazeno: 36254x
Nevíte prosím vás co je to za malého červa? Mám u chaty krásnou velkou borovici, slouží jako slunečník a červi z ní začaly padat dolů. Padá jich docela dost a je to nepříjemné, když tam sedíme. Poraďte jak na ně i když si nedovedu představit nějaký postřik v té výšce. Vysoká je odhadem asi 10 - 12 m, široká 5 - 6 m a zrovna kvete. Ráda bych ji nějak pomohla, je to nádherný strom. Předem mockrát děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.121 (?), 22.4.2010 15:22
Třeba Decis, Karate, Talstar nebo Mospilan. VK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář (166) - 186.113 (?), 23.4.2010 15:52
Děkuji vám za typy na postřik. Mospilan jsem musela vloni použít na fuchsie, měly plno mšic, tak to zkusím i na borovici.
Pane Vysloužil, přírodu mám ráda, na chatě jsem přes léto i v týdnu, ale všeho s mírou. Jedna nebo dvě larvy by mi nevadily, ale těch bylo na stovky a to opravdu nelžu. V trávě bych je ani neřešila, ale když sedím u stolu a padají do kávy i do jídla, tak to už nemusím. Největší trapas byl, když přišla návštěva. Museli jsme prostírání používat obráceně. Místo pod talíř ho dávat na talíř. Tak to o víkendu postříkam a jsem zvědavá jestli to pomůže. Přeji krásný víkend.
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.26 (?), 26.4.2010 21:18
Já se Vás nechci v žádném případě dotknout, ale což použít slunečník? Tedy v případě, že postřik nezabere.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bohuna - Stříbrný Zahrádkář (166) - 186.113 (?), 27.4.2010 15:10
V neděli jsme necelou půlku borovice postříkali mospilanem ze střechy chaty. Tak jsem zvědavá jestli to zabere, když ji nemůžeme postříkat celou. Hlavně když to bude učinkovat na této straně kde je posezení. Za ten nápad se slunečníkem děkuji. Sice borovice krásně stíní, ale když nepomůže postřik tak ho koupím.
Pane Vysloužil, vím že jste zkušený zahrádkář, tak že máte pravdu, že už zmizely. Ale nechtěla bych aby se zase objevily. Nevím jak dlouho padaly, ale dobře si pamatuji, když zafoukal vítr, že jich spadlo mnohem více.Opravdu bylo nepříjemné, kam jste se podíval, po stole po betoně, všude hejbající se červi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|