Kočka ničí mou práci
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?) 29.7.2008 12:09
To znám, jedna z mých (nových) koček, černý mazlíček se před loni na podzim dovlekla na schody z posledních sil. Kočička byla ještě koťátko s lesklým kožíškem, ale zánětem střev, zápalem plic a byla to v podstatě umírající kostřička. Přišla k nám a podle manželky prý říkala:" Tak já tady, vy prevíti, klidně chcípnu, na těch vašich blbejch schodech domu, ve kterém je teplo a bydlí v něm pyšné vyžrané kočky!" Vzali jsem ji domů, nakoupili léky, speciální potraviny a zvířátko zachránili. Dnes je z ní krásný černý pantýrek s náprsenkou. Je skutečně zvláštní, jak kočky, pokud jsou domácí, začnou se chovat jako psíci, za člověkem chodí, stále mají potřebu se mazlit. Mají různé povahy a dokáží projevit dětský vzdor, když něco není po jejich vůli. Každý kočičák je jiný. V naší "sbírce" je i kočičí Einstein, kocour, který si umí otevřít malou ledničku, dveře a lehce jdoucí šuplíky. Ostatní kočky takové kousky neumí, ale vědí, že Einstein to zvládne. jeho dovednosti znamenaly změnu uložení některých potravin a nové plechovky na kočičí pochutiny.
Venkovní kočičáci jsou plašší, ale pokud je na ně člověk normální, z kapesních tygrů se stanou mazlíčci. Opakovaně jsem mnohé z nich léčil a ošetřoval, pokud byli zranění. Je neuvěřitelné, jak nepříjemné a bolestivé věci si kočičák nechá líbit, pokud chápe, že se mu snažíte pomoci.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 29.7.2008 11:22
Jsou nádherná, sám jsem míval jednoho kočičáka, ale po té co jsem koupil dům, pořídili jsme další kočku, následně jsme dávali potulákům co naši drahoušci nesežrali. A tak k nám začaly chodit další kočky. Ty nejzbídačenější dostali "dekret" .Dnes jich máme doma zmlsaných pět (Všechny jsou kastrované, kluci i holky) a venkovních, kteří chodí na gáblík je dalších 4 -6. Kupodivu, mám na zahradě květiny, keříky, hrabanku a nemám v podstatě žádné problémy a škody - nepočítám li, že občas seberu lopatkou kočičí minu a hodím ji do kompostéru. Kočky se povalují na sluníčku a jsou si vědomé, že jim tady nikdo neublíží. Zahrada je NAPROSTO bez hlodavců a ptáci se jen volně vznášejí a nemají kuráž obírat například keře borůvek.
Všechny kočky (i venkovní) průběžně odblešuji a odčervuji, pokud použijete psí protibleší a protičerví léky (účinná látka stejná, jen se musí velmi pečlivě přepočítat na váhu kočičáka) není to až taková finanční pecka. S očkováním je to horší, ale to jde unést. Kočky jsou fajn hrdá, ale s trochou péče moc příjemná společenská zvířata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 29.7.2008 12:09
To znám, jedna z mých (nových) koček, černý mazlíček se před loni na podzim dovlekla na schody z posledních sil. Kočička byla ještě koťátko s lesklým kožíškem, ale zánětem střev, zápalem plic a byla to v podstatě umírající kostřička. Přišla k nám a podle manželky prý říkala:" Tak já tady, vy prevíti, klidně chcípnu, na těch vašich blbejch schodech domu, ve kterém je teplo a bydlí v něm pyšné vyžrané kočky!" Vzali jsem ji domů, nakoupili léky, speciální potraviny a zvířátko zachránili. Dnes je z ní krásný černý pantýrek s náprsenkou. Je skutečně zvláštní, jak kočky, pokud jsou domácí, začnou se chovat jako psíci, za člověkem chodí, stále mají potřebu se mazlit. Mají různé povahy a dokáží projevit dětský vzdor, když něco není po jejich vůli. Každý kočičák je jiný. V naší "sbírce" je i kočičí Einstein, kocour, který si umí otevřít malou ledničku, dveře a lehce jdoucí šuplíky. Ostatní kočky takové kousky neumí, ale vědí, že Einstein to zvládne. jeho dovednosti znamenaly změnu uložení některých potravin a nové plechovky na kočičí pochutiny.
Venkovní kočičáci jsou plašší, ale pokud je na ně člověk normální, z kapesních tygrů se stanou mazlíčci. Opakovaně jsem mnohé z nich léčil a ošetřoval, pokud byli zranění. Je neuvěřitelné, jak nepříjemné a bolestivé věci si kočičák nechá líbit, pokud chápe, že se mu snažíte pomoci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|