Jak se zbavit včel?

host - 147.14 (?)
20.8.2010 23:18

právě dnes jsem též řešila problém se sousedem včelařem v zahrádkářské kolonii, kde máme každý pozemek 20X20m a on včely u našeho plotu, vybírá jim tam med a včely pak splašeně lítají po našem pozemku a není kam utéct, vlétnou i do chaloupky a s ním žádná řeč, je sprostej schválně si nechá vybírání medu na víkend(on důchodce) a to ještě, když tento víkend má být poslední teplej v tomto roce... a člověk s ním nic neudělá, je to starej sobec raději řekne, at všechny lidi vypadnou, že ted tady bude ON se svýma včelama... a ted poradte co s takovým sobcem???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 49.8 (?), 17.5.2012 15:17

Dobrý den,

pokud neexistuje žádný zákon a soused si schválně umístnil úly hned na hranici s naším plotem, můžu se někde něčeho dovolat? je to strašné obtěžování sousedů, člověk nemůže mít otevřené okna o pobytu na dvoře ani nemluvě. Co mám udělat proto, aby ty včely z obytné, řadové zástavby odstranil?děkuji za pomoc

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 224.18 (?), 17.5.2012 20:35

Soused má úly postavené tak, že výletové otvory směřují přímo k Vám za plot na Vaší zahradu? Pokud ano, tak Vás nejspíš obtěžuje nad míru přiměřenou poměrům, na což pamatuje občanský zákoník a lze se dožadovat nápravy v soudním řízení.

host - 109.90 (?), 30.8.2010 13:16

Dobrý den, ani 2m velka tuja vam nepomoze.My mame zo susedom 2 metrovy plot a vcely su u nas viac ako u neho, a to nemame posadene ziadne kvety.

My sme nedavno kupili domcek a obaja susedia sprava aj zlava chovaju vcely. Sused zlava ma ule oprete o plot ktory je od naseho domu asi 3 metre.Kedze sme novy nechceme si pokazit susedske vztahy, ale mame 2 rocne dieta a nemozem ho nechat vonku bez dozoru lebo sa bojim ze ho napadnu.

Aj ked mi suseda tvrdila ze vcely nie su agresivne, tazko sa mi to bude vysvetlovat 2 rocnej dcere ked ju dobodaju.

Marne hladam zakon na ochranu nas nevcelarov, aby som dala susedom jasne na zretel kde maju byt vcely umiestnene.

Ako sa ich zbavit.Poradte mi.

host - 18.54 (?), 25.2.2012 14:43

Plně s Vámi souhlasím.

host - 147.14 (?), 20.8.2010 23:18

právě dnes jsem též řešila problém se sousedem včelařem v zahrádkářské kolonii, kde máme každý pozemek 20X20m a on včely u našeho plotu, vybírá jim tam med a včely pak splašeně lítají po našem pozemku a není kam utéct, vlétnou i do chaloupky a s ním žádná řeč, je sprostej schválně si nechá vybírání medu na víkend(on důchodce) a to ještě, když tento víkend má být poslední teplej v tomto roce... a člověk s ním nic neudělá, je to starej sobec raději řekne, at všechny lidi vypadnou, že ted tady bude ON se svýma včelama... a ted poradte co s takovým sobcem???

host - 183.218 (?), 21.8.2010 7:54

Řekněte mu, ať používá výkluzy. To bude čumět, že tomu rozumíte. A jestli nemá nástavkové úly tak ať si je pořídí. Oni se vrátí zpáky do hnízda, nebojte.

host - 235.249 (?), 21.8.2010 14:33

Jen jestli není spíš zahořklý.

host - 134.105 (?), 21.8.2010 20:04

Na takové platí jen síla. Domluva fungovat nebude. Tohle bych vyřešil tak, že bych mu pohrozil, že na svoji zahradu aplikuji jed a včely mu to otráví. Případně něco podobného. Pokud bude pyskovat, že to oznámí na policii, tak klidně. Řekněte mu, že budou potřebovat povolení k domovní prohlídce a i kdyby ho sehnali, nic nedokážou. Ne že by jste opravdu měla včely trávit, to je hovadství, ale třeba na něj tohle zabere.

host - 184.5 (?), 2.5.2011 13:05

som zvedavý čo by si hovoril keby ti včely poštipali alergickú vnučku alebo ženu a do nemocnice to máš 20km

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 2.5.2011 13:54

Ty poštípané alergické vnučky a ženy jsou, pravda,  závažný problém. Zajímavé ovšem je, že pouze jako argument proti sousedům - včelařům. Nevím o žádném majiteli zahrady, který, maje v rodině alergika, vymýtil všechny květiny či stromy s ovocem lákající včely a vosy. A to by asi měl,  když vykvetou, bzučí to v korunách, třebaže v dohledu žádný úl vidět není. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz