Had na zahradě

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?) 
23.6.2008 18:24
Zmije ani užovka neslyší, takže možná hluk rádi nemají, akorát o tom ještě neví :-))). Spíše nemají rádi vibrace a otřesy, které se přenášejí na zem, např. při chůzi. Jinak na hada se dá celkem snadno šlápnout nebo aspoň skorošlápnout, i když většinou uteče. Je pravda, že když jsou hadi na zahradě déle, naučí se vyhýbat místům, kam často chodí lidé. Máme na zahradě zmije, a ani o nich nevíme. Ale to díky tomu, že tu jsou již léta letoucí. Jinak je lze po půlnoci potkat, jak se hřejí na betonových dlaždicích. Když jdu nakrok od nich, ani si mne nevšimnou. Když je postrčím klackem, tak odjedou (kvůli některým návštěvám je to občas potřeba).

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 13.7.2008 21:57

Ahojky, tak po včerejšku už vím jak je taková užovka rychlá!! Sedíme si tak na terase po obědě, popíjíme kávičku a najednou dcera hjásí "máme hada na dvoře".Tak se na to šli všichni podívat, užovka obojková vééééliká, ale prý krásná.Zmizela v naskládaných cihlách.Já jako strašpitel jsem neviděla skoro nic jen cosi vlnícího se travou.Seděla jsem totiž jak přibitá s nohama nahoře na židli.Vím, že neublíží, že raději zmizí, ale já bojím, bojím a tak jen tajně doufám, že se jí u nás nelíbilo a že je už pryč.

host - 81.235 (?), 14.7.2008 8:11

Včera jsem na kompostu spatřil vykukovat obrovskou hlavu užovky obojkové. Strčil jsem do ní klacíkem, užovka vyplivla velikou, zpola natrávenou ropuchu,

hlava se cca čtyřikrát zmenšila a užovka rozlobeně odplula do trávy. Hadi mi v podstatě nevadí, ale jejich užitečnost se přehání. Zmije chytne jednoho hraboše a je z toho několik dní živa. Užovka zase preferuje žáby a ještěrky, tedy užitečné tvory.  Pravý poklad na zhradě je patologický vrah, lasice kolčava. Měl jsem párek jeden rok v hranici dříví. Bylo krásné je pozorovat, jak každou půlhodinu táhli nového hraboše. Bohužel se mi zdá, že jejich výskyt je už jen ojedinělý.

host - 142.42 (?), 24.8.2008 21:57
Ve dveřích suchého a slunného sklípku na nářadí jsme spatřili stočeného delšího hada. Nežli jsme si ho mohli prohlédnout uprchl dovnitř. Máme se obávat že se tam usidlil a mít obavu že nás uštkne? Jaké máte zkušenosti s jeho pohybem po zahradě? Máme mít zato že se ve sklípku usídli (alespoň po dobu než vytráví, jak často se musí napít)?

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 24.8.2008 22:06

Já bych se hadů vůbec nebála. Hadi všeobecně jsou velmi plaší - stačí zadupat a jsou pryč. Vyruší je většinou už jen kroky.  Zdravím - Daniela.

host - 176.86 (?), 24.8.2008 22:34

skusim sa napisat skusenosti bez toho, aby bol prispevok zmazany...

susedu 2x ustipla vretenica, prvykrat to bolo celkom v pohode, druhykrat bola v nemocnici viac ako dva tyzdne a dost sa to komplikovalo, jednoducho si nevsimla hada a presla okolo neho a ustipol ju (neutiekol, nebal sa krokov)

par metrov od vchodovych dveri (cca. 2-3m) ustipol mojho psa (5 mes.) had do nufaka...

par metrov od vchodovych dveri (cca.4m) bol had na chodniku, nastastie neustipol nikoho, mama na neho nestupila, had neutekal, rozvaloval sa tam...

nech mi nikto nehovori o teorii ako sa had boji, ako uteka, nech mi neukazuje statistiky a pod. lebo to tak nie vzdy funguje... zalezi ci ide o vretenicu alebo uzovku, uzovka je vacsinou ta vacsia bez klukatej ciary a vretenica je zvycajne ta mensia, samcek este mensi s klukatou ciarou... uzovke dat pokoj, s vretenicou kazdy podla svedomia, vedomia a skusenosti nech robi...

skor by ma zaujalo ci sa ra nejakym sposobom tu haved odplasit, trava je vsade vykosena, hlodavce nemame, nenapada ma nic, co by ich pritahovalo, iba ak zamkova dlazba (teplo), za kazdu radu budem vdacny

host - 142.42 (?), 24.8.2008 23:28
Jaké jsou vaše zkušenosti s pohybem hada na zahradě - zdržuje se na jednom místě kde byl spatřen (sklípek na nářadí - viz příspěvek) nebo místo změní. Kde přezimuje?

bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 176.86 (?), 25.8.2008 0:09

no vzdy ide o ineho hada (z pochopitelnych radsej nespecifikovatelnych dovodov), ale ked tak nad tym uvazujem, tak vzdy sme ho nasli v okruhu asi 10m, mozno aj menej... teda tam niekde sa zdrzuju, je to oblast drevarne... ale doobedu tam slnko nesvieti je tam tien...

host - 165.35 (?), 26.8.2008 8:03

Během prázdnin se nám také na zahradě objevil had - užovka, bohužel se ubytovala v jezírku s karásky, těch z 15 ks je tam jen 6. Užovku se nám chytit nedaří, také mám strach, že mi tam někde příští rok vyvede mladé a pak jezírko mohu zrušit.

111 - (26) - 165.70 (?), 26.8.2008 11:00

Podobná zkušenost - i nám chtěla užovka lovit jezírkové rybky, vyhnat se nedala jen tak, byla i trochu agresivní. Po tom, co vklouzla do vody jsme ji hlídali a pokaždé, když se chtěla nadechnout, jsme ji to hráběmi znemožnili. Nakonez vystřelila z vody jako raketa a už se tam víckrát neobjevila - ryby máme všechny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz