skusim sa napisat skusenosti bez toho, aby bol prispevok zmazany...
susedu 2x ustipla vretenica, prvykrat to bolo celkom v pohode, druhykrat bola v nemocnici viac ako dva tyzdne a dost sa to komplikovalo, jednoducho si nevsimla hada a presla okolo neho a ustipol ju (neutiekol, nebal sa krokov)
par metrov od vchodovych dveri (cca. 2-3m) ustipol mojho psa (5 mes.) had do nufaka...
par metrov od vchodovych dveri (cca.4m) bol had na chodniku, nastastie neustipol nikoho, mama na neho nestupila, had neutekal, rozvaloval sa tam...
nech mi nikto nehovori o teorii ako sa had boji, ako uteka, nech mi neukazuje statistiky a pod. lebo to tak nie vzdy funguje... zalezi ci ide o vretenicu alebo uzovku, uzovka je vacsinou ta vacsia bez klukatej ciary a vretenica je zvycajne ta mensia, samcek este mensi s klukatou ciarou... uzovke dat pokoj, s vretenicou kazdy podla svedomia, vedomia a skusenosti nech robi...
skor by ma zaujalo ci sa ra nejakym sposobom tu haved odplasit, trava je vsade vykosena, hlodavce nemame, nenapada ma nic, co by ich pritahovalo, iba ak zamkova dlazba (teplo), za kazdu radu budem vdacny