Hraboš, hryzec likvidace
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.143 (?) 12.3.2019 16:28, zobrazeno: 16586x
Z důvodu dlouhodobě nevyjasněných valstnických vztahů sousedního pozemku a pak ještě proto, že druhý soused už svůj pozemek vůbec neobdělává a přesunul se s pěstováním na pozemky, které nejsou jeho, ale je tam lepší půda, vznikly v mém okolí neudržované místa. Množí se tam různí hlodavci, kteří pak likvidují mé stromy a urodu brambor. Na podzim jsem vysadil nové jabloně a další stromečky si pěstuju ve vlastní školce. V těchto dnech jsem přišel o několik desítek kusů stromů. Vytahuji ze země jen užrané pahýly. žádné připravky, které se dají zakoupit neúčinkují, bud ty nástrahy vůbec nežerou a ty které ano jim neublíží. Sázet stromy například do chrániček z pletiva je sice možnost, ale já bych potřeboval doporučit osvědčený přípravek. Jsem sběratel krajových odrůd a proto ty škody jsou v některých případech už nenahraditelné... Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 149.16 (?), 12.3.2019 18:33
Musíte dělat vše pro to, aby se tam hlodavé havěti nelíbilo. V případě, že je pozemek u domu, doporučuji pořídit si kočku a sekačku, s tou za chodu jejího motoru pobíhat po svém pozemku od sněhu do sněhu. V jiném případě je vhodný malý pes, kterého si bude brávat s sebou k návštěvě pozemku. Soused svůj pozemek obdělávat nemusí, ale jako vlastník, musí provádět taková opatření, aby produkty z jeho pozeku nezaplevelovaly pozemky sousední.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.143 (?), 13.3.2019 13:43
Dík za radu s tou sekačkou, přidám k ní ještě zahradní hadici, tak jak to před mnoha lety bylo uveřejněno v receptáři, ale místo sekačky tam byla použita motorka... Profi přístroj stojí 50 000 Kč. Už vidím jak nutím souseda kosit pravidelně trávu a pokládat nástrahy... Vždyt na podobné zaplevelené pozemky rozdávají dotace i víc než 5000 Kč na 1 ha a stačí je jednou do roka zmulčovat... Tak se pak divím, kde je naše ovoce a zelenina, když do rukou soukromých zemědělců posílají takové peníze ze státního rozpočtu... Ono asi některým stačí žít jen z těch dotací a případná sklizen je pro ně spíš na obtíž...
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.98 (?), 13.3.2019 18:28
Nevím, jestli jste tu radu se sekačkou pochopil správně. Šlo o zvuk a dunění a vibrace sekačky po pozemku.Ne o zaplynování děr hlodavců.Tam Vám moderní sekačka nepomůže, musel byste použít starší dvoutaktní motor - spálenou směs benzínu s olejem a je otázkou, jestli by to nebyla zbytečná ztráta času.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.143 (?), 15.3.2019 20:19
I ten můj hokus pokus vytváří vybrace, od motoru se to těma norama šíří a cítíte to v chodidlech ikdyž stojíte opodál. Dnes jsem vybroval asi hodinu dvěma motory a určitě to vykuřování budu ještě opakovat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.143 (?), 15.3.2019 20:08
Třicet let starý dvoutaktní motor bohužel odmítl nastartovat, tak jsem do toho dnes šel s motorem z moderní sekačky s vývojníkem dýmu na výfuku. Budu to muset ještě lépe doladit. Zatím to byla jen provizorka, ale už nyní se podařilo z jedné díry ber problémů vykouřit poloměr 12 metrů. Já už nemám co ztratit, ptotože jak to tak sleduju tak ten pozemek bude asi k ničemu... A to nám ho před pár dny připsali jako směnu po pozemkové upravě, k tomu je to ještě mrazová kotlina. Tak ta výhoda, že je kousek od baráku pro zahradničení není výhodou... Naštěstí mám ješta v záloze další lokality, do kterých se budu moct se sadem přesunout. Kdkyž ale sleduju místní poměry, tak už se mi v mém bydlišti už ani nic budovat nechce...
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.160 (?), 13.3.2019 22:00
U nas uz dlho neboli az tento rok po zime sama diera v zemi
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.143 (?), 15.3.2019 20:22
U nás se to šíří prokazatelně z těch zanedbaných pozemků. Přes zimu normálně vyžerou i plochu osetou jetelinou...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|