A jak blízko k sobě růže sázíte? Zvlášť chcete-li, aby vypadaly jako jedna rostlina. Je možno tak natěsno, jak umožní kořeny? Nebo je potřeba, aby měly více prostoru, vzhledem k dalšímu růstu keříku?
jak blízko -- tak to záleží na typu růže,, v některých kalalozích je u každé růže uveden i počet sazenic na metr čtvereční. jinak, když chcete aby se růže navzájem proplétaly - tak bych volila toho půl metru.. aby měly obě dostatek živin.
odpověď pro Mičurinec.. - je zelená růžička -- Lovely Green. má drobné a opravdu zelené květy, které uvnitř někdy bývají malilinko růžové.. jestli ji nabízí někdo u nás nevím.. -mám ji z Německa..
další nazelenalá, ale s růžovým středem je Pashmina má taky drobné květy. je naprosto kouzelná.jedna firma z Belgie ji prodává i jako stromkovou.... taky velmi špatně sehnatelná. větší možnosti mají v Praze třeba u Chládka - jinak bohužel zas to Německo.
ještě k Elfe -- je sice třeba na zimu zabalit, ale jinak se dá v pohodě pěstovat jako keřová. barvu má ale spíše světle citronovou. nazelenalé jsou hlavně poupata.. je ovšem sehnatelná - Starkl.
hmm - právě proto může zmrznout - listová plocha k tomu napomáhá.. - Elfe byla první, kterou jsem dobře zabalila. žluté růže jsou nejhaklivější- a Elfe se řadí do žlutých.. loni jsem ji musela střihnout u země. používám béžovou netkanou textilii- ta bílá je málo. když tak dvojitě. K.