přesazení

host - 167.10 (?) 
30.10.2008 14:36

Taky mám zkušenost ne zrovna dobrou s dělením pivoněk.Kamarádce se líbila bílá plnokvětá, chtěla hlízu, tak jsem ji rozdělila a ona se urazila.2 roky trvalo než znovu bohatě vykvetla. Spousta pivoněk zmizela s okolních zahrad po výměně majitelů, místo nich jsou tam bazény, tůje a jezírka.Ale staré růže jsem nikde v okolí neviděla. Teď mi kvete asi New Dawn, sice žádná záplava květů, ale aspoň něco.Po odkvětu v červnu jsem ji zkrátila výhony, hodně po těch nezimách narostla, už jsme měli problém dostat se do garáže. Teď jsou květy růžové. Hezký den Eva

Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 10.11.2008 16:37

Ještě abych to upřesnila, že jsem přivezla růže z lesa. To sice ano, ale ty chudinky tam byly vyhozeny nějakým šikulou, co se nechtěl starat. Byly ostřihané až u kořene a kořeny osekány sekerou. Ale v tu chvíli jsem šla kolem já, jaký zázrak, a místo šišek se vezly na kárce tyto růže.  Ta bílá je Rosa Alba - Maxima. Mám už jednu od p. Šípa, tudíž porovnáním došlo ke shodě. Tu druhou zatím nevím. Ta od dolnokralovického zámku by mohla být Gislande de Feligonde (snad je to dobře napsáno), ale v encyklopedii je napsáno, že témě nevoní, ta moje voní až na omdlení. Ale má podobnou barvu květu, ona vlastně když kvete, jsou na ní barvy tři, bílá, žlutá, oranžová, roste do velkých výšek a pokud se hned neproplete do opory, již nelze to napravit. Výhon ztvrdne a pak se láme. V sobotu volal p. Šíp, že mi v úterý zašle objednané růže. Mám historické krasavice, zahrada je připravena (všechny se vejdou), už se těším na léto. Mějte se hezky.

Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 14.11.2008 12:47

Tak už je mám zasazené, sice mi pršelo na záda, byla už téměř tma, ale všechny jsou v zemi. Pan Šíp poslal některé ve II. jakosti, přitom jsou to krásné, urostlé sazenice, s perfektními kořeny, jak potom vypadají ty jeho I. jakosti?     Tak a teď ještě půl roku do léta a pak se uvidí. To zase bude peněz za fotografie. Mějte se hezky.

host - 89.125 (?), 14.11.2008 14:28

Ghislaine de Féligonde

host - 167.10 (?), 14.11.2008 15:12

Tak je mám taky zasazené, též mě bolí záda.Když jsem včera otevřela balík, šla jsem si otřít brýle, jelikož jsem myslela, že blbě vidím, Tak velké sazenice jsem ještě nesázela.Vypadají vedle těch bezejmenných z loňska(já jsem nepolepšitelná-tož nekupto za tu cenu) jak by tam rostly už nejméně 2 roky.Deštík mi je pokropil, nezapomněl pokropit i mě.Ani jsem se nedívala jaká je to jakost.Eva

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz