Popínavá růže
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host 13.4.2004 20:10
Tak to já nemám se Starklem dobré zkušenosti - jahody mi došly úplně prohnilé. A opravdu to mají předražené. Podle mého je nejlepší zajet do zahradnictví a vybrat si :-)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 20.4.2004 15:03
Souhlasím, já taky nemám se Starklem dobré zkušenosti, já si obědnal stromkovou růži v březnu, přišla mi až v květnu a to s oschlými listy a jetě to byl jiný druh, s tím, že mnou požadovaný již nemají. Zasadil jsem jí, staral se o ní jako o vlastní a přesto mi během léta úplně celá uschnula.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 20.4.2004 15:45
Konkrétně růže, ale i další rostliny od tohoto zahradníka jsou předražené. Nejlepší je si zajít do zahradnictví, kde prodávají rostliny za půlku ceny a především podají většinou solidní informace. Nabízení růží stylem "tajemná vůně" či "pekelně rudá barva" a pod., je vhodná do romantických seriálů. O růži neřekne, zda je více náchylná na padlí, či černou skvrnitost a tudíž jaké potřebuje vybrat stanoviště. Doporučuji růž. školku Pelcovi (www. ruze.unas.cz), kde jsou opravdu odborníci a růží mají jinde nevídané množství kultivarů. Sama mám od nich větší množství rostlin a jsem velice spokojená.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
mirka - (4), 20.4.2004 16:01
Jen chci upozornit, že obrázky v katalogu této firmy jsou upravovány na počítači a tudíž nemohou odpovídat skutečnosti. Nebo že by růže měla na jedné rostlině tolik úplně stejných květů jen případně pootočených?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 21.4.2004 6:55
Já jsem si u Starkla objednal Meruzalku krvavou, na obrázku to byl krásný stromek s jasně červenými květy. Přišel mi zaschlý keřík (vůbec ne napěstovaný stromek), poté, co jsem ho zasadil, tak odešly asi 3 z pěti větviček, zbylé se ujmuly, přes léto hodně vyrostl,ale další rok na jaře ho polovina odumřela - nezmrzla, prostě uschnula během teplých květnových dnů. Další rok mi odešel skoro celý keř a to během června, prostě ze dne na den uschnul. Loni jsem ho vykopal a vyhodil. V katalogu je v nabídce dál, ale už změnili forografii, není tam krásný červeně kvetoucí strom, ale krásný červeně kvetoucí keř. Taky Vás varuji před ovocnými stromky, ty si objednal kamarád a to, co mu přišlo? Za tu cenu bych ve školce v Holovousech u Jičína sehnal 3 mnohem hezčí
a hlavně zdravé jedince !!! Martin od Mladé Boleslavi
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 15.7.2004 12:32
Zdravim, k dodavke od Starkla len tolko - asi 3x som si pred x rokmi objednal a stale som sa nepoucil. Az na 3.x som to vzdal, vzdy to bolo strasne trapenie a nakoniec dodany material aj tak skoncil zle. Na jednej veci sa s mojou polovickou strasne smejeme - na ten 3.x sme si objednali okrem ineho encianovy stromek (Solanum xxx), v katalogu bolo uvedene = "dodavame EXTRA SILNE JEDINCE"!!!! a ked prisla zasielka tak extra silny jedinec vyzeral ako nit na sitie a mal asi 1,5 milimentra priemer stonky. Odvtedy pouzivame toto oznacenie EXTRA SILNY JEDINEC s velkou oblubou ako synonymum pre totalne nevydarene sadenice a STARKL pre nas ostava vecne zivy! ;o)))
Vsetko dobre prajem.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 19.7.2004 7:11
Zdravím na Slovensko !
Ve všem s Vámi souhlasím, mám úplně stejné zkušenosti.
Je to jenom lákadlo na lidi, kteří dají na řeči a upravený katalog,
místo aby se poradili se skutečnými odborníky v zahradnictví, nebo ve školce. Koupil jsem od Starka 4 ovocné stromky a všechny jsem musel nakonec vyhodit, tato sranda mě stála 600 Kč.
Rok poté jsem nakoupil v ovocné školce na jedné vesnici a koupil
4 ovocné stromky za 320 Kč, už jsou staré 3 roky a krásně rostou.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Vedma - (1), 1.2.2005 18:14
Zdravim,
az sa citim previnilo, ze ja mam s ruzami od Starkla dobre skusenosti. Mam od nich uz niekolko rokov ruze Henry Matisse a Golden Celebration a obe su uzasne - dorastaju dobre cez 1,5 m a kvitnu od maja do novembra... Zeby som mala take stastie? Na jesen som si od nich vzala este jedneho Henryho a novu Scentimental, tak vam po case dam vediet, ako sa im dari :-)
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host, 28.7.2005 9:19
Já mám se STARKLem také dobré zkušenosti - všechny objednané rostliny se mi ujaly a dobře prospívají. Objednala jsem si i dvě anglické růže, obě již v prvním roce bohatě kvetou a krásně rostou.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 230.20 (?), 4.7.2007 13:51
Ono nic není jednoznačné. Například zde zmiňovanou růži Scentimental (rád bych ji na podzim zkusil) nabízí Starkl za 109,-Kč, zahradnictví Havliš za 2100,-Kč. Takže teď si vyberte. Je Starkl ten největší zloděj?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|
|