Jakou růži zvolit?

host - 230.129 (?) 
8.3.2012 13:40

taky růže Barock - Tantau - je nádherná, všechny popínavky ale chtějí nějaký ten rok aby narostly..   K.

host - 230.129 (?), 8.3.2012 14:44

Lído a ostatní -- do Baumax navezli Kordesovky...!!! dá se tam vybrat - takový Sebastian Kneip, pop. Hella, Princezna Alexandra, Pomponella, pop. Jasmina - krásně voní, ale klopí květy,- a další...

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 8.3.2012 16:38

Bohužel, než jsem se rozhodla, měli Pelcovi všechny růže,, které jsem zvažovala, vyprodané... :-(  Taky je s nimi tedy houbelec komunikace, ale nabídku mají širokou.

Na podzim prý chystá velkou nabídku anglických růží zahradnictví pana Šípa (jde to dohledat na internetu).

Tak asi vyčkám do podzimu... aspoň obhlédnu stanoviště, chci žlutou popínavku, ale nevím, jestli je na vybraném místě dost slunečno na růži (bydlíme tu jen rok a nejsem si jistá... :-))

host - 230.129 (?), 8.3.2012 18:23

letos na jaře má hodně prodejců růže vyprodány. Pelcovi mají velmi málo - i pan Šíp -- ještě se podívejte na zahradnictví Franc. - žlutou mám Lichtingkönigin Lucii- nevím, jestli jsem to správně napsala.

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 8.3.2012 18:33

No ta je! Nádhera. Vůbec celé zátiší. Radost pohledět. 

host - 230.129 (?), 8.3.2012 18:37

- jo a růže potřebuje aspoň 5 hodin slunečního svitu..

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 8.3.2012 18:39

Přímého svitu, nebo jen stačí, když není ve stínu? Chci ji na dvorek... všude kolem stěny, ale světlo tam je rozhodně.

host - 112.71 (?), 8.3.2012 18:47

Milá paní, Váš záměr je moc pěkný. Pokud byste si vybrala navrhované Eden Rose, Elfe a Coral Dawn, mají je v Zahradnictví Želešice, zadejte do vyhledávače a snad se Vám stránky objeví. Jsou to oveření zahradníci a potomci našeho slavného šlechtitele a... ještě ušetříte spoustu peněz. Coral Dawn nemám, ale doporučené Elfe a Eden Rose mi prospívají velice dobře, na choroby netrpí nebo jen zanedbatelně, dokonce neomrzly ani v letošních mrazech. Eden Rose patří mezi nejkrásnější růže vůbec a klidně zasaďte dvě tak asi půl metru vedle sebe. Bude jim sice trvat, než do požadované výšky narostou, ale stojí za to je mít. K Eden Rose je moc pěkná kombinace - Big Purple, je to sice čajová růže (každý rok na jaře se stříhá na několik pupenů, ale je vysoká). Ještě jméno - Urbanovi. Kdybyste stránky nenašla, zadejte si ve weeku "růže meilland" např. a poptejte se tam. Levandule k nim budou krásné. Zkuste si ještě napěstovat Delphinia - stračky, příští rok už budou krásné a k růžím se také velmi hodí. Hodně zdaru a dejte vědět, jak jste dopadla. Tešíme se.

host - 230.129 (?), 8.3.2012 19:07

jj - je to tak - a u žluté L. Lucia je ta fialovo červená právě čajovka Big Purple.. v pozdnějším létě je vyšší - určitě 1,5m. nádherně voní. byla vyšlechtěna na Novém Zélandu. za nimi vpravo je Westerland - ostře oranžový keř, zvláštní barvy. dá se tahat taky jako popínavá. vlevo nahoře na oblouku pak už zmiňovaný Barock. má barvu která se mění - někdy je do růžova, ale celkový dojem béžová.  - vybírejte - já už jich vybrala 200- je to vášeň. ale krásná..  K.

Melisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (300) - 176.1 (?), 9.3.2012 16:47

A byla by nějaká oranžová, tak 80-100 cm? Chtěla bych ji za levanduli. Westerland je nádherná, ale co jsem o ní nahledala, hodně veliká.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz