Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI
|
|
|
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 253.103 (?) 8.5.2019 23:11
Eszter v r.2018 bola super. S BIO postrekmi nebola chora, chut vyborna, prekvapivo aj dlho vydrzala vysiet na koreni bez straty kvality.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 9.2.2023 8:48
Já jsem si ji pořídil letos a pokud bude potřeba menší chemická ochrana nevidím v tom problém. Snad se dá použít i na víno. Všechny informace jsem o ní ovšem zjistil hlavně na cizojazyčných stránkách.
|
|
|
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 172.42 (?), 9.6.2017 0:18
Odroda Veronika:
3 rocna, prva uroda vlani. Na jednom koreni velmi dobra. Opelenie velmi dobre. Na inom koreni v inej lokalite opelenie slabe - ale v blizkosti po mrazovych skodach bolo len malo kvitnucich korenov. Veronika kvitne neskor ako vacsina mojich odrod Galahad, Solaris, Bianka, Vostorg, Julian, Denal. Viaceri sa stazovali na problem s opelenim u Veroniky - mozno je to len ten problem neskoreho kvitnutia a nedostatku opelovacov. Vyzera, ze by mohla kvitnut spolu s Ruslanom, mozno i Svetlanou, Carlim.
Velka vyhoda Veroniky je, ze nasadzuje velke mnozstvo kvetov (podobne ako Ruslan) aj zo zalistkou, teda aj po spaleni mrazom. Som zvedavy tento rok na kvalitu opelenia. Rast je bujny, Odolnost perenospore dobra, voci mucnatke zvysena. Chut neviem dobre posudit, lebo vlani mi ju poskodili vinne musky a len malo bobul zostalo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
roni - Stříbrný Zahrádkář (255) - 72.120 (?), 8.9.2017 11:04
VERONIKA:
opelenie na Zahori dobre, pri Bratislave horsie. Uroda bohata.
Vyzorovo velmi atraktivna - fialova farba, velke bobule, stredne huste.
Bobule su dost meke, malo chruplava ale zlepsilo sa to pri plnom dozreti - vtedy je aj dost sladka. Chut dobra, ale su aj vyrazne lepsie odrody (Aladdin).
Predvapilo ma ze pred 2 tyzdnami na jednom koreni po dazdi niektore strapce silne praskali az 30% a ine len malo alebo vobec! - nerozumiem tomu... neviem ci to bolo rozdielnou zrelostou, ale viac praskal tam kde bol ker husty.
Posledny dazd, ked Vostorg Idelnyj popraskal, posledne 2 strapce Veroniky boli OK.
Ukazuje dost rozporupne skusenosti ale celkovo vyzera, ze Veroniku netreba nechavat dlhsie na koreni zrelu. Ochrana proti hmyzu je potrebna, je poskodzovana vyrazne silnejsie ako ostatni - nie som si isty ci tie bobule poskodene hmyzom boli predtym prasknute.
Nie je zla odroda, ale plne ju nahradia ine lepsie - uprednostnim Galahad, Aladdin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|