Zasazená réva zmrzla. Neraší, ale žije.

host - 144.72 (?) 
7.8.2011 15:21, zobrazeno: 7087x

Dobrý den.Na jaře jsem dosadil pár sazenic vína, které bohužel v květnu namrzly a drobné lístky opadaly.Od té doby bohužel neobrazily.Myslel jsem, že je po nich, ale při podrobném prozkoumání jsem zjistil, že na naroubované části jsou nějaké nárusty, popsal bych to jako puchýře, do kterých jsem nehtem lehce rýpnul a zjistil, že sazenice stále žije, ale jak jsem již psal neobráží.Je možné, že jsou stále oslabeny z mrazíků na jaře a že příští rok vyraší, nebo jde o chorobu a bude lepší je vykopat?Jedná se o 6 sazenic z deseti zasazených.Sazenice zasazené o rok dříve také částečně pomrzly, ale obrazily.Mnohokrát děkuji za odpovědi.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.4 (?), 7.8.2011 20:52
Květnové omrznutí révy v mnoha nevinařskýh a dokonce i vinařských českých oblastech způsobilo velké škody na rašících očkách a již rozjetých výhonech. Réva letos zasazená už neobrazí, ale neznamená to, že promrzla, tudíž není nutné ji někam přesazovat či dokonce ničit. Příští rok by měla obrazit, prostě se vám doba do první úrody, očekávána průměrně třetím rokem od výsadby, prodloužila o jeden rok.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika