Sazenice révy 2016
|
|
|
|
|
|
|
|
katoo - Stříbrný Zahrádkář (373) - 167.81 (?), 23.2.2016 22:12, zobrazeno: 62641x
Zdravím všechny.)
chtěl bych letos vysadit odrůdy Krystal, Vostorg.
Sazenice ale nejsou nikde v nabídce. Objednával bych je poštou, jet na moravu pro nějakých 10 sazenic se mi moc nechce.
Může mi někdo poradit, kde bych mohl sehnat?
|
|
|
|
|
|
|
zyjan - Zlatý Zahrádkář (513) - 84.71 (?), 23.2.2016 22:56
Nevím proč máte zájem zrovna o Krystal a Vostorg (idealnyj?), ale mrkl jsem do nabídky Jedlička-Kladruby a tam jsou obě tyto odrůdy.
Já rád nakupuju i u pana Kníška z Peruce, který nabízí i odrůdy, které obyčejně nejsou k dostání. - Je neobyčejně vstřícný.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 113.229 (?), 24.2.2016 7:10
Ze severní Moravy není většinou tak daleko k Prostějovu.
Záleží pro jaké využití révu chcete pěstovat. Solaris a Bianca jsou typické moštové odrůdy. Krystal je něco mezi stolní a moštovou odrůdou (sám ho využívám jedině jako mošťák). Vostorg je stolní odrůda, podle mého názoru hodně kvalitní.
Pokud by jste chtěl moštové odrůdy, určitě bych doporučoval vyzkoušet Dubljanskij a Platovskij. Stolních by bylo na výběr hodně. 380 m n.m. není samo o sobě nic hrozného, záleží na dalších okolnostech ovlivňujících mikroklima v dané lokalitě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zyjan - Zlatý Zahrádkář (513) - 84.71 (?), 24.2.2016 9:02
Že "zde nejsou podmínky pro révu"? To mi zde také kdysi tvrdili - pěstuju víno na Hané, na přibližně stejné rovnoběžce jako Bredík.
Vinná réva se mimo skleník běžně pěstuje i v Polsku, Poláci mají dokonce i své vlastní odrůdy (Malgorzatka, Talisman rannij, Iza Zaliwska...). Bredík Vám potvrdí, že nejsevernější vinici v Evropě obhospodařuje jeden zanícený pěstitel 40 km od Osla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.224 (?), 25.2.2016 14:43
Jalovenskij.
Obzvláště pergola porostla touto odrůdou v plodnosti vypadá famózně. Navíc je to taky rezistent. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|