Zdravím, nakoniec to všetko dobre dopadlo - žiadnu chémiu som za celú vegetáciu nepoužil. Začal som révu zalievať a skrúcanie listov sa zastavilo a nové už boli OK. Myslel som si, že má vody v hĺbke dostatok, ale asi to nebola pravda.
Aktuálne sa teším z prvej úrody po 3 rokoch od zakorenenia odrezku nájdeného na kúpenom strapci stolného hrozna dovozu z Talianska na pulte v supermárkete
...na prepravkách bola uvedená odroda Victoria, ale aj odroda Italia.
Trošku ma sklamala dĺžka dozrievania v skleníku, keď ešte teraz je v bobuliach cítiť kyselinky. Prijal by som vyššiu cukornatosť, ale je možné, že je ker v prvom roku preťažený, alebo pod polykarbonátom nemá také oslnenie... Inak chuť je dobrá ako hrozno Victoria zo supermárketu - šťavnaté a chrumkavé so slabým muškátom 
Prvý skonzumovaný strapec mal 200g a najväčšia bobuľa zatiaľ 8g (na inom strapci je ešte väčšia tipujem cca 10g)
Na konci leta začala chytať na letorastoch padlí a neskôr aj na nevyvinutých bobuľkách v strapci.
Ak by mi niekto pomohol určiť konkrétnu odrodu z týchto dvoch, bol by som rád..
Victoria rumunská (Kardinal x Afuz Ali):
- skorá odroda (dozrievanie v Grécku, ITA-začiatkom augusta), dobrá odolnosť pri preprave a skladovaní
- veľmi zaujímavá odroda pre všetkých výrobcov stolového hrozna
-strapce stredne veľké až veľké, husté, stromového tvaru, priemerne 600-700g
- bobule veľké, dlhé vajcovité, žltozelenej farby s pevnou šupkou a šťavnatou dužinou s jadierkami a neutrálnou chuťou, priemerne 12g
- citlivá na oidium a pleseň sivú
- priemerný technolog. potenciál: cukry 15%, kyseliny 4,4%, pH3,5
- produktivita 20-25 ton / ha
Italia (Bicane x Muscat de Hambourg):
-dozrievanie v 3.-dekáde septembra
- vynikajúca schopnosť skladovania a prepravy aj na dlhé vzdialenosti, strapce vydržia dlho na rastline
- citlivá na perenosporu a pleseň sivú
-priemerný technolog. potenciál: cukry 17%, kyseliny 5,1%, pH3,5
- strapce skôr veľké, stromového tvaru, voľné; priemernej dĺžky 20 cm s priem.hmotnosťou 700-800g
- bobule veľké až veľmi veľké, eliptické, žlto sfarbené, pri dozretí až do ružova, s pevnou šupkou, mäsitou šťavnatou dužinou s jemnou muškátovou chuťou, s jadierkami, priemernej hmotnosti 10 g
- produktivita viac ako 35 ton/ha
Fotky tvaru listov týchto odrôd na nete sú si veľmi podobné - niektoré zdroje uvádzajú viac vykrajované u Victorie, iné u Italie,...možno záleží aj na klone odrody