Problém s rašením vína

host - 226.25 (?) 
1.5.2011 19:51, zobrazeno: 2857x

Mám problém s počátečním růstem vína z pupenů. Rostlinky jsou obaleny bílou plstí a ta brání dalšímu růstu. Na stoncích jsou často průhledná vajíčka. Postřik Sulkou počátkem dubna jsem nedělal (ale stříkal jsem v protřed března). Nyní jsem postříkal zředěbou Sulkou a OMITE 57 ale výrazný pokrok není. Co s tím viz příloha.J. Stejskal

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 185.181 (?), 1.5.2011 22:59
Dobrý deň Jaromíre! Skúsil ste Nissorun 10WP + Silwet? So Sulkou už teraz opatrne, aj keď je nariedená. Guličky na výhonkoch nie sú vajíčka roztočcov, ale výlučky mikroskoických "žliazok" na povrchu pletív. Pri akarinóze je najlepšia prevencia-od mechanického zásahu (ošúpanie kôry kmienkov) pri malom počte koreňov cez ošetrenie v predjarí Sulkou či Oleoekaluxom až po preventívne ošetrenie v auguste akaricídom. Ak si nasadíte dravého roztoča a nebudete striekať akaricídmi, ktoré ho likvidujú, po druhom roku od inokulace Typhlodromus pyri máte po starostiach so striekaním a záchranou rastlín s príznakmi plstnatosti či kučeravosti. Masívne napadnutie roztočmi dokáže rastlinu v priebehu 2 sezón odpísať. Vpodstate sa zadusí, lebo nemá listovú plochu. Paľo
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika