Ano, teď je vhodná doba na roubování za zelena.Roub nemá být bylinný, ale už vyzrálejší (lepší je loňský dřevnatý z ledničky!).Ale přesto to jde do rozštěpu, kde se v jedné úrovni sejdou dvě zelená očka, pootočená o 90°. Čepele listů uštipuji, ponechám na roubu i na podnoži jen krátké řapíky.K dobrému utažení klínu používám silnější motouzek.Roub převléknu igelit.sáčkem, dole zavázaným. Takto je třeba podle počasí ponechat roubované místo nejméně týden, pak po kontrole igelit pootevřu.Zelené roubování je dost náročné na precizní provedení, roub i podnož totiž sesychají a sevření se tím pádem uvolňuje.Proto použijte podnože i rouby lehce zdřevnatělé. Ostatní výhony odstraňte.Rád se přiučím i jiným metodám v roubování za zelena. AB