Péče o vinnou révu

host - 17.174 (?) 
30.10.2010 14:10, zobrazeno: 11411x

Dobrý den všem, mohl by jste mi někdo poradit.Mám vinnou révu zasazenou druhým rokem, poctivě jsem vylamoval zálistky, okopával a plevelil, a z jara stříhal na dvě očka.Ničím jsem jí zatím nestříkal, protože jsem si myslel že zatim není potřeba když jí nedám plodit (bylo mi řečeno že můžu až 3 rok) letos mi začli listy plesnivět a postupně opadávali, ale narostly druhý.Teď na podzim pruty(cca2 M) ztmavly(asi správně dozrály).Chci se zeptat... Příští rok už chci, aby plodila tak by mne zajímalo kdy (teď na podzim nebo zjara) a na kolik mam pruty zkrátit?(opět na 2-3 očka?),mám opět vylamovat zálistky?Kdy a čím(nějakou chemii?) mam provádět postřik?Předem moc děkuji za odpovědi... Radek

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Ferby1 - (41) - 16.70 (?), 30.10.2010 20:30

Nezlobte se, ale Váš dotaz, ač se to možná nezdá, je tak široký, že se těžko radí. V již proběhlých diskusích se takových mouder, že by vám to stačilo na celoživotní "vinaření" (nový termín - to jsem vymyslel teď po 2 l dobrého vína:-)). Každopádně počkejte na únor-březen (jak jsem psal ve vedlejším příspěvku) a tam udělejte zásadní a radikální řez, kterým si trošku před-určíte kam a kterou cestou půjdete dál. Myslím ale, že každopádně je šance, aby jste již příští rok měl již první (né asi ještě plnohodnotnou) ale rozumnou první "panenskou" úrodu. Postřiky a chemii nechte až dle roku, odrůd, apod., to nejde takto dopředu řešit. Mějte se a přeji úspěch, Ferby...

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 22.1.2011 22:59

Chtěl bych prosím slyšet názor vinaře jak by zhodnotil budoucí podmínky pro révu, nejbližší stanice je cca 15-18km od nás, teploty jsou dosti podobné, možná v zimě mají chladněji, proto počítám s pár desetinami navíc, a menší ubrání mm srážek, jinak to bude podobné-aspoň si myslím

zde jsou údaje za posl.deset let v průměru:

prům.roční teplota 9,22st

srážky 534mm

Trvání slunečního svitu (h/rok) 1739,79

Děkuji za Vás názor

host - 3.34 (?), 24.1.2011 21:13

Teplota a srážky jsou O. K.  Ale chce to jižní svah.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 24.1.2011 21:17

bud mohu poskytnout zahradu-asi pro stolni odrudy a nebo jizni svah-prostredniu cast-v horni je kryto vesnicí a v dolni casti jiz vetsi mokro...

host - 154.105 (?), 25.1.2011 20:00

Vyhýbajte sa uzavretej vlhkej kotline, kde vzduch nemá možnosť prúdiť: absolútne nevhodné z hľadiska výskytu plesní a hniloby a väčšieho poškodenia mrazom. Choďte s výsadbou vinohradu čo najvyššie a čo najbližšie k slnku. Ak nemáte dostatok SAT, volte radšej skoršie-max.septembrové odrody. Budete sadiť aj americké sorty? Prezradíte nam ktoré?      Paľo

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 25.1.2011 20:07

vitr tam zcela jiste bude, houbove choroby jsou u nas vubec na vsech druzich rostlin velmi minimallni, o to je to horsi se skudci - aspon teda na zelenine(sama mura, msice apod), ale houbove choroby nejsou zas tak vekym problemem! SAT nemohu zjistit, nikde se to neuvadi - pouze jen vetsi mesta na Morave, takze z toho to tezko zjistim! odrudy?-urcite modre mostove odrudy -zatim vedou Regent, Rondo, a z tech pozdnich Cerason a s trochou nostalgie narocnejsi André

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika