Keramzit používam bežne dostupný v obchodoch o veľkosti 8-16mm, ktorý je v baleniach 5-50l. Podĺa mňa sa používa pre hydrokultúru taký istý, možno v inej veľkosti (podĺa velkosti rastlín), nič špeciálnejšie na ňom nebude.
Keramzit používam bežne dostupný v obchodoch o veľkosti 8-16mm, ktorý je v baleniach 5-50l. Podĺa mňa sa používa pre hydrokultúru taký istý, možno v inej veľkosti (podĺa velkosti rastlín), nič špeciálnejšie na ňom nebude.
Mart - Stříbrný Zahrádkář (294) - 8.80 (?),19.5.2017 8:14
Dobrý den, koupil jsem dle Vaších rad obyčejný stavební keramzit(Liapor) o frakci 8-16 mm.V popisu u výrobce Liapor uvádějí, že ketamzit pro hydrokulturu je o něco těžší, asi o 70 kg na m3, pro množení to asi bude jedno.Letos jsem ještě pár řízků množil běžně ve vodě se stimulátorem Stimulax, tyto zakořenily dobře, přesto že byly již narašené.V jedné sklenici jsem použil Clonex, tyto řízky uhynuly, podotýkám že byly již narašené.Asi ten Clonex je hodně silný stimulátor.Se Stimulaxem jsem množil již několikrát, dává dobré výsledky.Martin
Argutu řežu koncem listopadu. Použil jsem nařezané výhony, slabší než tužka, ty jsem založil jako rouby. V únoru jsem je "zakostkoval". Koření pomaleji než réva. Výhony pro kořenění řežu pod očkem. Pan Pěnička měl skvělý nápad.
dobry den, chcem sa spytat, planujem si namnozit touto metodou vinic odrody Concordia. Z vrchnej casti masivne vyrazili listky. Mam ich odstranit, a nechat len jeden listok, alebo ako postupovat? Dakujem J