Panašovaný břečťan, přísavník a vinná réva

jako - (16) - 255.14 (?) 
4.8.2010 16:52

Jiří, sorry ja som na vás zabudla, s tými fotkami, takže to naprávam a posielam... je to juhozápadná strana a tvorí naozaj krásne previsy... dúfam že to bude aspoň trochu vidno, dosť blbo sa mi to fotilo... nech sa darí jarka k.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
tu je už viac paviniča ako brečtanu...
tu je už viac paviniča ako brečtanu...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.P. - (8) - 204.148 (?), 5.8.2010 15:58

Tak takhle bych si to představoval...;) díky moc za fotky. Ještě se Jarko zeptám je na plném slunci i pata břečťanu? tzn jde slunce na celý kopec nebo je spodek něčím částečně stíňen? Někde jsem se dočetl, že klasický zelený břeč'tan jde na sluníčku pouze když má přistíněné kořeny

J.P. - (8) - 204.148 (?), 5.8.2010 15:53

Ano, terasy by byly samozrejme idealní, ale sklon se z fotek zdá menší než je. Celkem na vzdalenosti asi 5metru výškový rozdíl kolem 7 metru, tzn je otazka jak bych zakotvil operku v pulce sklonu, neni mozno vykopat zaklad v takovem sklonu a kdyz se povede je to do statisíců, tzn volím pouze jednu terasu nahoře, možná ještě jednu řadu u paty dole. Zbytek nejprudšího svahu nezbyde než nechat zarůstat, je přístupný pouze ze žebříku.

Sklípek by se mi tam líbil, ale bohužel dolu už se nedostane technika a zezhora by to bylo docela naročné, tzn možná někdy až budu mít dokončeno komplet okolí domu povolám partu ukrajinců a nechám do svahu něco vykopat, za slunečných dnů by se chládek u vinka hodil...;), v každém případě děkuji za inspiraci.

host - 168.178 (?), 26.8.2010 14:14

Dobrý den, měla jsem podobný problém se svahem, příliš velký, hodně slunce. Na svah jsem položila kokosovou síť a zasadila skalníky, které se rychle rozrůstají a ani celodenní slunce jim nevadí.

J.P. - (8) - 204.148 (?), 6.10.2010 14:00

Děkuji za informaci,

o tomto řešení jsem také uvažoval /to samé má soused/ Skalník by kopec porostl asi nejrychleji, ale zase je ho až se rozjede problém udržovat a když se nechá volně tak pak zabere dost místa. Pro mne by bylo ideální těšný porost co nejvíce pří zemi, tzn asi vyhraje plazivy jalovec, ale díky za info, kokosovou síť budu dávat určitě /měl jsem jutu ale nevydržela, naše kočky jí zlikvidovali než jsem stačil vysázet keře. Mohu se ještě zeptat jak velký máte sklon kopce, asi ne takový extrém jako my?/na fotkách v mém prvním příspěvku/ děkuji JP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz