Nemoc - premrzla, uzirnout?

mig - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 216.102 (?) 
12.5.2010 21:14, zobrazeno: 3830x

Zdravim, minuly rok jsem sazel 9 hlav. Sest z nich roste nadherne, ale tri jsou trochu prichciply (rasi dve ocka ze sesti, nekde zadne). Ale kdyby jenom to, jsou na nich asi nejaky paraziti - takove pruhledne kapicky. Ostatne minuly rok, co si tak vzpominam, nejspis tyhle chytly svilusky (nebo tak neco ;-)), sice jsem udelal nekolikrat postrik, ale asi jsem se toho kompletne nezbavil. Kdo vi jestli jsem to nepritahnul se sazenicema. Co s tim, mam ten prut cely uriznout a nechat vyrust novy? Vzhledem k tomu ze jich mam jeste sest relativne zdravych tak by to tolik nebolelo a radost by byla i bez tech tri... Obrazky prilozeny. Diky.

Michal

Nemoc, kapicky
Nemoc, kapicky
Prut
Prut
Detail na kminek, kde rasi dalsi prut
Detail na kminek, kde rasi dalsi prut

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

V__K - (36) - 191.35 (?), 12.5.2010 21:17

Ty kapičky jsou normálním produktem révy.

mig - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 216.102 (?), 20.5.2010 20:33

Opravdu? A ze jsou zrovna na kerich, kterym se moc nechce. U tech, ktere uz maji 20cm vyhony jsem to nepozoroval. Kapicka je tuha, kdyz ji vemu do ruky a rozmacknu, neco cireho z ni vytece...

host - 3.134 (?), 20.5.2010 22:14

To chce klid Je to přirozený jev - odborně zvaný gutace.   U révy je vylučovaná kapka někdy obalená rostlinným voskem.  Proto jsou kapičky tuhé. Je to úplně běžný, každoroční a masový jev, určitě není nutné používat chemii.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika