Muškát moravský nebo Muller T.?

host - 24.183 (?) 
31.8.2010 23:12, zobrazeno: 3980x

Je možné aby tento týden ve 180m.n.m. byl zralý MoPr nebo Muller? Je to první úroda na neznámém pravokořenném keři. Jiná odrůda mě nenapadá

Jediná jistota je, že je to stará, bujně rostoucí, muškátová, moštová odrůda z Moravy. Zralé bobule mají zelenou barvu, hrozen je malý, velmi hustý.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 169.182 (?), 31.8.2010 23:41

Dobrý deň!

MOPR (MM) by mohol už začínať mäknúť. Pestoval som ho spoločne s VČR. Ideálny čas zberu bol v polovici septembra (okrajová vinohr.oblasť 230 m.n.m.,vých.svah). Ako veľké máte bobule? MM ich má stredne veľké, svetlejší-viac do žlta, v stredne veľkých strapcoch, viac nahustené, ale nie tak husto ako u VČR. Strapce mávajú často krídielka. Chuťovo špicový muškát. Veľkoplodý MM dostal názov Molly.(Molly mám vysadenú pri dome, ale rodiť by mala na budúci rok). Ťažne (letorasty) odrody MM majú nahusto internódia a na jar pri ohýbaní sa snadno u hlavy vylomia. MM potrebuje striekať proti perenospóre, oidium ani botritídu som u neho nemal. S bujnosťou-dĺžkou ťažňov to nebolo tak vážne ako u VČS, ale to záleží na podložke. Sadenice boli z Velkých Bílovic.Porovnajte si Vaše hrozno s týmto popisom a zvážte, či máte MOPR. Myslím si, že nie.    Zdraví Vás   Paľo.

host - 24.183 (?), 1.9.2010 18:00

Bobule byly spíš malé, ale je to první úroda (tři hrozny), takže to může být zavádějící. Chuťově byly celkem dobré. Porovnal jsem to dnes s atlasem R. Sotoláře a vypadá to opravdu na MOPR. Jen jsem nečekal, že letos dozraje tak brzy.

host - 3.63 (?), 1.9.2010 21:26

Právě „panenská úroda“ bývá ranější.  Já mám muškátu opravdu hodně a ve vinici se dají už najít zralé hrozny.  Müller asi ještě zralý nebude, ale poznáte to podle chuti. Muškát prostě více voní.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika