Kyselina giberelinová a stolní odrůdy



host - 191.158 (?) 
31.5.2010 8:53, zobrazeno: 5745x
V knize o stolních odrůdách jsem si něco málo přečetl o tomto hormonu a jeho vlivu na hrozny. Má s ní někdo někdo nějaké zkušenosti při "domácím" použití? Děkuji. Mirek
  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 58.225 (?), 31.5.2010 9:41

Pokud jste něco četl o giberelinu, klidně na to zapomeňte, je to jako roztápět kotel benzínem.Více se dozvíte v knize: Kutina J.:Regulátory růstu a jejich využití v zemědělství a zahradnictví.SZN.Praha.1977.    pH

      
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 31.5.2010 10:58

Nevím, proč by se mělo na giberelin zapomínat. Giberelin se používá u révy pro ovlivnění bezsemennosti stolních odrůd. Po jeho aplikaci na konci období květení se u klasických stolních odrůd se semeny vyvíjejí bobule jen o málo menší, ale většinou bez semen. Článek o tom v ruštině i s fotkami najdete tady.

         
host - 191.158 (?), 31.5.2010 11:18
Velmi zajímavé! Mirek
      
host - 215.11 (?), 31.5.2010 12:57

Naprosto běžně jsou v obchodech prodávány kyselinou giberelovou "ošetřené" hrozny bezsemenné révy, nejčastěji Thompson seedless. Jsou asi 2x větší, než normálně. VJK

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika