Já jej používám, ale ne na ovoce. U ovoce je hlavní použití proti mrazovému poškození a pro udržení větší násady plodů. Taky pro stimulaci přírůstku letorostů. Takové ty fotky s obřími hrozny bych úplně nebral vážně.
Hlavní smysl použití fytohormonů vidím v tom, že ve vegetačním nebo životním cyklu rostlina někdy neví, co má dělat. Míchají se v ní různé hormonální signály pro vegetaci, klid, kveteni, shození... a tohle všechno se dá trošku postrčit, když si člověk myslí, že to ví líp, než rostlina.
Asi co nejdřív po poškození mrazem bych si tipnul, jinak bude pozdě. Myslím, že na to existuje i nějaký přípravek s giberelinem a je to popsané na agromanualshopu. Za sebe bych to na dlouhověké rostliny ale moc nepoužíval. Můžete tím ovlivnit třeba vyzrávání letorostů a plodnost v dalších letech. Kde vidím použití spíš, je probouzení z dormance semen i rostlin, stimulace květu tam, kde by to jinak nekvetlo a udržení plodů a nebo přímo domácí labotatorní pokusy.