Einset Seedless 1rok rada?

host - 226.90 (?) 
10.9.2011 10:32, zobrazeno: 8123x
Dobrý den, od minulého roku mám 5 sazenic Einset Seedless a jedna sazenice mi vyrostla cca. 4,5m vysoko, a ostatní tak kolem 2m. Jak je mám zastřihnout? Jsem laik děkuji. Případně prosím o doporučení knihy.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

martincz - (20) - 251.109 (?), 12.9.2011 0:28

Tak to by chtelo napsat kde a jak je mas zasazeny a co s nimi mas v planu? Na pergolu? Jsou u zdi nebo v prostoru? Jak velke je ocekavas a co od nich ocekavas? Jak jsou daleko od sebe a vubec, fotka by taky pomohla :-) S temito informacemi ti tady jiste uz mnoho zkusenych vinaru poradi.

LOLda - (2) - 226.90 (?), 17.9.2011 17:55
Jednu sazenici mám u sloupu u terasy a je směrována na jih, dalších 5 sazenic na jihozápad u zdi, kde mají na zdi připravenou dřevěnou síť o výšce 5m výška x 7m šíře. Vzdálenost mezi sazenicemi je cca. 90cm. Chtěl bych si je připravit na Vertiko, akorát nevím zda-li je problém ten když poženu hlavní kmínek až 3m vysoko? Nadmořská výška je: 484m, Ševětín (16km na sever od Českých Budějovic).

Vladimir.SD - (12) - 124.211 (?), 16.10.2011 8:11

Na záhrade mám zasadené 2 dvojročné korene tejto odrody, plánujem ich rezať na vedenie typu "záves". Tohtoročné drevo je kvalitne vyzreté takže dúfam že nezmrzne a budúci rok sa dočkám prvej úrody.

Sused má taktiež jednu staršiu pravokorennú sadenicu ale čo som si všimol tak mu každoročna dosť spŕcha, ktovie či by ju nebolo lepšie naštepiť na nejakú podnož (SO4 prípadne Teleki 5C?)

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika