Co vaše réva? (2014)
|
|
|
|
host - 21.134 (?) 15.9.2014 17:08
Solaris 20°, loni touhle dobou byl na tom ještě lépe, ale nejvíc mě štve, že začínají bobule semtam plesnivět, jak se mezi nima drží voda.
Experimentální vzorky v 600mnm, přes vegetativní rok nepoužívám postřiky: Dornfelder 14°, MOPR 12°, Svatovavřinecké 9° - tomu bych rád dal ještě měsíc, ale nevím nevím, zda mi tam nezbydou jen shnilý plesnivky. Muškát žlutý začíná teprve zaměkávat, neměřil jsem. Ani jedna z experimentálních odrůd nemá znaky plísně, jen možná malinko chytil - pozor - Solaris, semtam na některých listech centimetrový kolečka plísně. Co se dá dělat, když posledních několik dní jsme zase jak v deštným pralese.
PH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 96.18 (?), 7.9.2014 20:21
no Arkadii již sklízím v prubehu tohoto tydne, nemam az tak huste hrozny a tak hniloba nedorazila, navic jsem pouzil jen jeden postrik-BIO na padlí a to bylo vse
co se tyce hniloby tak lehke napadeni je jen na Solarisu, ostatni se zatim drží
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.173 (?), 12.9.2014 12:02
MM sklizen do lisu. Praskání bobulí + botritida+včelky, cukr v moštu 15°NM. Ostatní moštovky zůstávají zatím na keřích ale díky velkému přísunu vody v posledních týdnech, vývoji počasí a tlaku plísně si iluzí moc nedělám, Myslím byly lepší ročníky. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.134 (?), 15.9.2014 17:08
Solaris 20°, loni touhle dobou byl na tom ještě lépe, ale nejvíc mě štve, že začínají bobule semtam plesnivět, jak se mezi nima drží voda.
Experimentální vzorky v 600mnm, přes vegetativní rok nepoužívám postřiky: Dornfelder 14°, MOPR 12°, Svatovavřinecké 9° - tomu bych rád dal ještě měsíc, ale nevím nevím, zda mi tam nezbydou jen shnilý plesnivky. Muškát žlutý začíná teprve zaměkávat, neměřil jsem. Ani jedna z experimentálních odrůd nemá znaky plísně, jen možná malinko chytil - pozor - Solaris, semtam na některých listech centimetrový kolečka plísně. Co se dá dělat, když posledních několik dní jsme zase jak v deštným pralese.
PH
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 109.116 (?), 22.9.2014 11:29
Plesniví a hnije to!!!
Jarní mrazejky, mi vzaly ¾ úrody. Pak jsem se relativně úspěšně popasoval s padlím i peronosporou. Vystačil jsem se dvěma postřiky proti plísni a s jedním proti padlí. Po teplém jaru a první polovině léta vypadala úroda (resp. ten zbytek, který mi zbyl po zmrzlých) velmi pěkně a nadějně. Jenže od poloviny srpna počasí nepřeje (zato bohatě přeje trávníkářům a houbařům). Prší, prší, sluníčko nikde. Září u nás doslova propršelo. Takže čtrnáctidenní náskok v dozrávání, který jsem měl oproti minulým letům v polovině léta, je pryč. Loni jsem v cílové rovince těžce prohrával s vosami, sršni a mouchami. Tak jsem se na ně letos narychtoval, neměly by šanci. Jenže letos vosy a sršni jako naschvál nikde, ale zato vystal nový nepřítel - botritida a její další plísňové kamarádky na dozrávajícíh hroznech. Od příštího roku na nějaké "bio" pěstování kašlu, začnu preventivně stříkat i hrozny, což jsem nikdy nedělal. Bez chemie nemám šanci, nepřátel je moc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|