Co vaše réva? (2014)
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?) 24.8.2014 19:31
Ta napravo, samozřemě krásný hrozen.
Spíš teď vnímám fakt, že vy co pěstujete révu co do tepla optimálních podmínkách a vyroste všechno, tak za jediné podmínky - aplikace ochranných prostředků. Zatímco my z velmi okrajových oblastí sice prakticky neznáme nutnost ošetřování během roku, ale zase počítáme každý teplý den do konce léta, aby vše stihlo uzrát s rozumnou cukernatostí.
Narovinu, obdivuji Mirku Vaše odrůdy, o kterých se mi tu bez skleníku už tak může jen zdát. Jen by mě udělalo radost, kdyby se u Vás podařilo vypěstovat zdravý hrozen, a nemusí jít o tak luxusně velké bobulky. U mě je rozhodnutí jasné, než chemii, to radši zůstanu u rybízu (a letos ho bylo!).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?), 22.8.2014 20:24
Určitě zajímavé, ale nic pro mě, já hnojím slepičákama.
Mirku, máte nějakou sklizeň, která pochází během roku z chemicky neošetřeného keře a ani jste na něj nepoužil stimulátory květenství (nebo co to je)?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petik - (29) - 34.163 (?), 24.8.2014 19:31
Ta napravo, samozřemě krásný hrozen.
Spíš teď vnímám fakt, že vy co pěstujete révu co do tepla optimálních podmínkách a vyroste všechno, tak za jediné podmínky - aplikace ochranných prostředků. Zatímco my z velmi okrajových oblastí sice prakticky neznáme nutnost ošetřování během roku, ale zase počítáme každý teplý den do konce léta, aby vše stihlo uzrát s rozumnou cukernatostí.
Narovinu, obdivuji Mirku Vaše odrůdy, o kterých se mi tu bez skleníku už tak může jen zdát. Jen by mě udělalo radost, kdyby se u Vás podařilo vypěstovat zdravý hrozen, a nemusí jít o tak luxusně velké bobulky. U mě je rozhodnutí jasné, než chemii, to radši zůstanu u rybízu (a letos ho bylo!).
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 24.8.2014 21:20
Ani ten rybíz by v tomhle počasí nebyl normální, to bych musel pěstovat nějaké bago, ale to není k jídlu. Pěstuji jen stolní odrůdy a jsem zatížený na velké bobule. Jedna jedinná věc, která letos nepotřebovala ošetření, byl angrešt a petržel, jinak samozřejmě plevel a tráva. Neošetřoval jsem jahody, maliny a ostružiny, ovšem mšice, breberky v ostružině a fleky na jahodníky si to o to žádaly. Nejsem nějakým extra zastáncem chemie, ale ve svém případě vím co dělám, protože to pěstuji pro sebe. Další možností je úrodu nemít a nakoupit neznámého původu, co je pak lepší?
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.218 (?), 30.8.2014 13:19
Ač je do sklizně Hibernalu ještě daleko, ty ptačí potvory už ho začaly ochutnávat a protože ho nemám zas až tolik, abych si je mohl dovolit krmit, přikryl jsem ho kompletně sítěmi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cpeter - (6) - 107.190 (?), 18.8.2014 20:13
Pridam aj ja - lokalita Chorvatsky Grob pri Bratislave, pri dome.
Vsetky sadene maj 2012, rodia takto druhym rokom.
Nero sme uz zjedli, tak nemam co fotit :-)
Vostorg je zrely, tam je uz polovica fuc obrate ako postupne dozrievaju strapce od polovice jula, ostatne su este tvrde, no najma na Talem som hrdy - obrovske strapce a bobule
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|