Červená spála nebo nedostatek hořčíku?

Doris - (2) - 64.242 (?) 
22.7.2010 23:04, zobrazeno: 14293x

Dobrý den, potřebovala bych poradit s identifikací choroby. Nejsem si jistá, jestli moje réva nemá červenou spálu, nebo je to jen nedostatek hořčíku, nebo snad peronospóra?? Na listech modré odrůdy se mi objevili červené fleky a postupně se to rozlezlo na celý keř, fleky jsou ostře ohraničené, začíná se to barvit postupně od konečků listu a postupně to zasáhne celý list ale bílé odrůdě se to zatím vyhýbá a roste hned vedle. Napadené listy neopadávají, neusychají, jen jsou prostě červené.Žádného škůdce, žádný povlak, pavučinky nic jiného jsem nenašla. Pokud je to červená spála - dá se s tím ještě něco dělat?? Našla jsem si postřik Champion, ten by měl být zároveň i na Peronosporu. Mám odstranit napadené listy?? Pokud je to nedostatek hořčíku - bude stačit Krystalon?? Révu mám první rok a zatím jsem nic nestříkala.

bílá odrůda
bílá odrůda
modrá odrůda
modrá odrůda

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.11 (?), 23.7.2010 7:42

Červená spála určitě ne.  Pokud je ten list bílé odrůdy starý, tak je to hořčík. U modré by to chtělo foto celého keře, ale pravděpodobně je to také nedostatek hořčíku. Kristalon vám v tomto případě nepomůže, chce to síran hořečnatý (hořkou sůl). Nekupujte předraženou kapalnou, ale 1kg za cca 40,- Kč. Apikujte 2% roztok na list každých 14 dní nebo zálivkou dle návodu. Na podzim ke keřům dejte vápnitý dolomit. VJK

host - 44.75 (?), 23.7.2010 11:17

U obou listů se jedná o stejnou příčinu - nedostatek hořčíku.

Doris - (2) - 64.242 (?), 25.7.2010 15:17

Děkuji všem za odpověď :)

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika