Černá skvrnitost vinné révy
|
|
|
|
host - 140.45 (?) 15.5.2024 7:59
Jestli hledáte "jinou" diskuzi, a tato vám není dost dobrá s doporučenou zkušeností, že Dynali je nejlepší na černou skvrnitost, i když není uveden v příbalovém letáku, tak tuto radu v klidu ignorujte a běžte si pro ten rýč. Zřejmě je pro vás výhodnější révu zlikvidovat, než ji ošetřit tímto. Nikdo vám samozřejmě nebrání, je to vaše rozhodnutí.
Možné je také to, že neznáte google, jinak byste okamžitě našel třeba speciálně diskuzi jen o révě. Na ní doporučují ještě Folpan s výraznou vedlejší účinností proti černé skvrnitosti:
https://www.oreve.cz/viewtopic.php?p=12128&sid=97d55b3ffb4b3822da6d7d3bcae51449#p12128
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.37 (?), 14.5.2024 17:07, zobrazeno: 1019x
Zdravím všechny. - V minulém roce se mi na několika hlavách na mladých výhonech objevily černé čárky, později se ukázalo, že jde o černou skvrnitost vinné révy. Začalo teplé počasí a tyto černé čárky se už někde začínají někde objevovat. Poradí někdo postřik?
Thiovit Jet je pouze kontaktní fungicid a Melody Combi je pro neprofesionály nedostupný. Někde jsem zahlédl, že pomůže Dynali, který jsem ještě stihl koupit, ale tu diskuzi, ve které jsem to četl, se mi nepodařilo najít.
Mám obavu, že tento problém budu muset řešit rýčem a zatím hledám způsob, jak se tomu vyhnout.
Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 62.37 (?), 14.5.2024 21:43
Dynali je na černou hnilobu, padlí a červenou spálu. Černá skvrnitost v návodu uvedena není.
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.45 (?), 15.5.2024 7:59
Jestli hledáte "jinou" diskuzi, a tato vám není dost dobrá s doporučenou zkušeností, že Dynali je nejlepší na černou skvrnitost, i když není uveden v příbalovém letáku, tak tuto radu v klidu ignorujte a běžte si pro ten rýč. Zřejmě je pro vás výhodnější révu zlikvidovat, než ji ošetřit tímto. Nikdo vám samozřejmě nebrání, je to vaše rozhodnutí.
Možné je také to, že neznáte google, jinak byste okamžitě našel třeba speciálně diskuzi jen o révě. Na ní doporučují ještě Folpan s výraznou vedlejší účinností proti černé skvrnitosti:
https://www.oreve.cz/viewtopic.php?p=12128&sid=97d55b3ffb4b3822da6d7d3bcae51449#p12128
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.104 (?), 15.5.2024 8:51
Google jsem samozřejmě využil a informací o Folpanu našel, ale i Folpan je pouze kontaktní prostředek, tzn. že funguje pouze preventivně a neléčí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.104 (?), 15.5.2024 9:36
Jinak, samozřejmě ten Dynali vyzkouším. - A víte, já se v diskzích snažím diskutovat a řadit přívětivějším tónem. - Opravdu není důvod se shazovat a dělat si hezký den tím, že jej někomu jinému pokazím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.181 (?), 5.10.2024 7:17
Bez fotiek je ťažko radiť ale tá udávaná "čierna švrnitosť" mohla byť kľudne aj antraktóza, čo je v poslednej dobe pomerne rozširujúce sa hubové ochorenie viniča na ktoré zaberajú najmä meďnaté prípravky a z dlhodobého hľadiska je to veľký problém. Ak to bola antraktóza, tak bez ošetrenia meďov alebo ďalšími prípravami na to určenými sa to budúcu jar môže prejaviť aj na ďalších koreňoch viniča.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|