Cabernet savignon

host - 50.44 (?) 
22.9.2010 16:20, zobrazeno: 4159x
Dobrý den, prosím o radu. Děti nám dali předloni v květináči krásnou sazenici vína. Na podzim jsem ji zasadila do země. Roste jako z vody, hrozny mám taky pěkné, ale jsou kyselé. Je konec září a já nevím zda sklidit, nebo ještě vyčkat jestli zesládnou.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 215.11 (?), 22.9.2010 19:26

Cabernet Sauvignon je pozdní odrůda, dozrávající v nejlepších polohách v druhé polovině října. Záleží na vašich konkrétních podmínkách, zda u vás alesponˇ uspokojivě dozraje.

Neberte to osobně, ale zajímalo by mě, co obecně vede pěstitele k výsadbě jednoho keře moštové odrůdy - víno z toho stejně neuděláte, a k jídlu to s prominutím není (semena obalená slupkou). Přitom je tolik vhodnějších odrůd... VJK

host - 23.229 (?), 23.9.2010 20:31
Děkuji za reakci, ale nejsme pěstitelé, pouze to byl dárek od dětí a pokus o pěstování. Z dnešních diskusí jsem se dočetla, která vína jsou ideální k amatérskému pěstování. M ám malý prostor na zahradě a tak jsem chtěla zkusit pár hroznů. O víno jako mok nestojím, ale je mi to líto vykopat.Proto dotaz co s tím. Bydlím pod Cukrákem.

host - 145.44 (?), 26.9.2010 22:07

Pokud to nechcete vykopat a je to skutečně pozdně nebo vůbec nedozrávající odrůda, tak na to naroubujte něco rannějšího. O roubování je toho zde v diskusi až až.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika