Ako spravne ostrihat samorodak?

solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (415) - 78.100 (?) 
10.4.2012 16:44, zobrazeno: 13339x

ahoj mam na chate koren samorodaku Concordia ktory mam vyviazany ku takej dratovej konstrukcii. Neviem vsak ako tento vinic spravne ostrihat. Ja by som najradsej nechal vseetko ale pocul som ze to je na skodu vinicu. neporadi niekto konkretne ako na to a ci je este teraz na to cas? Posielam aj foto. Dakujem.

samorodak Concordia
samorodak Concordia

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 220.182 (?), 10.4.2012 22:48

Stříhám na vodorovný kordón, na dvouočkové čípky podle rady souseda, který má tenhle typ vína už hodně let. Doba střihu je konec února, pak se nesmí stříhat, když jde míza nahoru, aby moc neteklo. Pokud se zmešká vhodná doba, tak prý až koncem dubna...          Lída

host - 124.211 (?), 11.4.2012 7:47

Strihať môžte v pohode aj teraz, na dvojočkové čapíky, poloťažne alebo aj ťažne. Podľa fotky by som povedal že hrozno nepotrebuje nejaký radikálny rez, stručne povedané poskracujte výhonky ktoré vyrástli minulý rok podľa potreby. Skúste si predstaviť, že z každého ponechaného puku vyrastie tento rok letorast na ktorom budú 2 - 3 strapce hrozna.

solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (415) - 78.100 (?), 13.4.2012 10:19

neporadili by ste mi prosim konkretne?neposlete mi prosim cez sukromnu sparvu na vas kontakt? Poslal by som vam vam originalne foto ze by ste mi tam ciarami naznacil co ostrihat. Velmi pekne dakujem J.

Strihať môžte v pohode aj teraz, na dvojočkové čapíky, poloťažne alebo aj ťažne. Podľa fotky by som povedal že hrozno nepotrebuje nejaký radikálny rez, stručne povedané poskracujte výhonky ktoré vyrástli minulý rok podľa potreby. Skúste si predstaviť, že z každého ponechaného puku vyrastie tento rok letorast na ktorom budú 2 - 3 strapce hrozna.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika