Dobrý den Moniko, tak obrázek je opravdu pěkný. I já se už několik let snažím o anglickou zahradu a myslím si, že se mi to daří čím dál lépe. V trvalkových záhonech mám růže, bylinky, astřičky, denivky, vřesy, levandule, canny a jiřiny (ty se bohužel musí na zimu vyndavat, jsou ale úžasně dekorativní), šeříkovce, mochny, třezalky, perovskie, ořechoplodce, bohyšky-hosty, rododendrony, azalky, phloxy, chrpy, trubače, lupiny, kopretiny, pryšce, hvozdíky, orlíčky, ostrožky, náprstníky, chryzantémy, rozchodníky, máky, kokardy. Je toho hrozně moc a záleží jen na podmínkách, či je stín, slunce a podle toho sázíte, kombinujete. Nastudovala jsem spoustu článků na internetu, knihy zapůjčené od známých a pustila se do toho. Pokud tvoříte úplně novou zahradu, tak je to určitě jednodušší. Já předělávám zahradu starou 80 let. Ale je v terénu a poměrně velká 3,5 tis. metrů, takže se docela vyřádím. Je to běh na dlouhou trať, ale už první rok jsem byla překvapená, jak mi všechno vyrostlo. A to jsem Vám jmenovala jen zlomek rostlinek na které jsem si momentálně vzpomněla. Teď na jaře než všechno obrazí mám spoustu cibulovin. Vloni na podzim jsem jich zasázela přes 600, tak už je vytahuji očima ze země ven. Přeji Vám hodně zábavy a radosti, je to opravdu úžasný relax, i když i pěkná dřina! Marcela