Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?
|
|
|
|
host - 44.166 (?) 10.3.2010 9:26
Slovácko: je to velmi napjaté, 25.2. jsem se holedbala, že jsem vysadila česnek, cibulku sazečku, vysela mrkev a petržel. Hrášek jsem naštěstí nestihla. Tak teď nevím, co ty holomrazy nad -10 st. udělají s tou sazečkou. Vždy sadím brzo, asi 30 let, ale aby byly tak dlouho holomrazy nad mínus 10, to nepamatuji.
Tak nevím, zda nebudu sadit znovu, pro toto předjaří platí- práce kvapná, málo platná.
u
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.158 (?), 11.3.2010 8:53
Táhne ji to ven, protože krmítko je plné návštěvníků. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 196.113 (?), 9.3.2010 20:19
já už to taky nemůžu vydržet, tu zimu.Ve skleníku letos netopíme, nejsou lidi, keří by tam chtěli chodit zatápět.Tak jsem dnes zatím pikýrovala doma, ale nesmím to přehánět, co s tím, kdyby se brzy neoteplilo.Doufám, že ke konci března už ty mrazy budou pryč a bude trochu sluníčka aby to mohlo jít do skleníku..Koupila jsem si netkanou textilii, tak to budu na noc zakrývat.zd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.166 (?), 10.3.2010 9:26
Slovácko: je to velmi napjaté, 25.2. jsem se holedbala, že jsem vysadila česnek, cibulku sazečku, vysela mrkev a petržel. Hrášek jsem naštěstí nestihla. Tak teď nevím, co ty holomrazy nad -10 st. udělají s tou sazečkou. Vždy sadím brzo, asi 30 let, ale aby byly tak dlouho holomrazy nad mínus 10, to nepamatuji.
Tak nevím, zda nebudu sadit znovu, pro toto předjaří platí- práce kvapná, málo platná.
u
|
|
|
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 240.59 (?), 10.3.2010 10:21
Já si myslím, že se cibulce sazečce vůbec nic zlého nestane, česneku, mrkvi a petrželi také ne. Mrkev a petržel lze vysévat s úspěchem i na podzim.
Cibuli množilku jsem zasázela v polovině prosince a teď, hned jak slezl sníh, tak jsem ji zkusmo zkontrolovala na několika místech odhrabáním zeminy. Daří se jí velmi dobře. Cibulku šalotku sázím vždy obvykle v polovině listopadu, tentokrát to však bylo ještě o měsíc později, tak jsem měla trochu obavy, jak to dopadlo. Cibuli sazečku, mrkev a petržel jsem už také dávala do země (28.2.) a strach nemám.
Každá zapomenutá cibulka na záhoně vždycky přežila, dokonce nemusela být ani moc v zemi. Česnek také, při podzimním rytí jsem pár zapomenutých vyrytých česneků odložila s tím, že je vezmu domů. Zůstal tam chudáček holý na holé zemi až do jara a jak se měl na jaře čile k světu, tak šel hned znovu do země.
Napište, jak to nakonec u Vás dopadlo, já věřím, že to dopadne dobře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|