Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?
|
|
|
|
|
|
|
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 222.238 (?), 2.2.2010 10:03
Já se dnes flákám doma, ale včera jsem byla v óbéí a napůl radostně, napůl nešťastně prohlížela cibule a hlízy. Napůl proto, že loni jsem zjara dost utratila kvůli svému projektu "všechny hlíznaté a cibulnaté kytky do květináčů". Celkem to rostlo, já lítala s konví po zahradě, páteř úpěla... Na podzim když to všechno postupně zatáhlo, jsem dala květináče i s obsahem do garáže a těšila se, jak letos na jaře vydrolím cibulky a hlízky i s přírůstky, rozesadím, umístím blíže k sudu s děšťovou vodou, ono to pěkně poroste a tak. Mno! Neuhlídala jsem teplotu v garáži a všechno až na lilie pomrzlo... Tak holt krmím ptactvo, zametám sníh a čtu si Zahradu. A dík za tohle téma.
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 2.2.2010 12:10
Každé ráno před snídaní s psiskama a kocourem projdeme zahradu, já si zkontroluju, co hošani kde zlikvidovali - ne, dělám si legraci, jen občas něco se jim povede..., kocour se jde vy..., vemu ze sklepa jablka kosům, kocourovi po cestě ukazuju, kde v kytkách lozili hraboši (jsou na sněhu stopy) - jenže ti jsou mu ukradení - takhle kosa kdyby se povedlo chytit... Psi chodili hezky po trávníku a cestičkách, ale teď v tom sněhu, už jim to zplývá a lítají kde je napadne, nechci to vidět z jara
Doma procházím nabídky zahradnictví a školek a ještě přemýšlím, co bych kde... a asi tedy začnu s paprikama
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.173 (?), 3.2.2010 13:16
S množství nakoupených semen jsem na tom podobně. Manželka se zlobí, že to mám na hektar, ale když odečtu brambory, tak jen asi na400m2.Letos to roztřídím i na sáčky, které jsou i pro r. 2011,a něco prostě zůstane na příště.
|
|
|
|
|
|
|
host - 116.7 (?), 4.2.2010 13:08
Milá Zanpets, zdravím Vás,
čtu ráda Vaše příspěvky, obdivuju fotky - co vše stihnete! A jak máte ty sadbovače, truhlíky a i ta semínka krásně a s láskou srovnané. Připojím se s líčením své činnosti - dnes jsem konečně nasela papriky - a proposn máte někdo vyzkoušené papriky Pinochio? Jsou dobré? Chtěla bych je koupit, jsou ale ukrutmě drahé, tak pokud někdo víte, jaké jsou, napište! Také denně krmím ptáčky, na krmítko chodí i čečetky a jikavci, teď v neděli i hýlové, několik dlasků... Krásný slunečný den přeje Helena.
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.195 (?), 4.2.2010 17:44
včera jsem zasel 350 paprik (8 druhů) a 30 rajčat (5 druhů) a mminulý týden celer
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juliána - (16) - 7.87 (?), 16.2.2010 14:58
Docela jste mne navnadili, abych se také přidala k diskusi. Vyvážela jsem sníh ze dvora cca 100 koleček, ještě bych měla, když nechci chodit do garáže a ke zvířatům kdovíjak dlouho blátem. Na trávníku a na zahrádce ho nechávám, ať se to napije. Zasela jsem papriky Amy /loni byly moc pěkné/ zahradník prý říká, že tyto se daří i nezkušeným, také jsem viděla semena Super Amy, ale s těmi nemám žádné zkušenosti, možná někdo máte. V jednom příspěvku jsem četla, že řízkují muškáty, já ty převislé řízkuji na podzim, ale Zonale, které v polovině ledna sestříhám už tvoří pěkné mlázky, ty bych sázela v 1. dekádě března. Ale protože mateční muškáty /ty, které jsem sestřihávala v lednu / byly pěkné dala jsem je do vody /olámané mlázky/, kde krásně pustily kořínky a právě dnes jsem je sázela do květináčů do zeminy na množení - koupené. Takže další už nechám tak, jen mne trochu mrzí, že jsem jim /těm matečním/ nevyměnila v lednu zeminu a teď tak pěkně obrostly, že se s nimi bojím nějak radikálně pracovat, abych je moc nepolámala. Asi jen část zeminy odeberu a dám jim novou. Také jsem zasila salát na rychlení, zatím ho přenáším jako kočka koťata, začal vytahovat. Poslední verze je, že salát je za balkonovými dveřmi v místnosti, kde se netopí a za ním je postavený alobalem obalený tvrdý papír, snad dojde k lepšímu osvětlení.J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Danny - Stříbrný Zahrádkář (195) - 176.71 (?), 2.2.2010 12:51
Kromě krmení ptáčků a procházky s rafanama přepichuju salát a kedlubny, včera jsem zase sela - zkouším kostřavu medvědí a čechravu-astilbe - teda počet semen minimální - Nohel g., Dnes naseju Monardu-pokud mi ji syn ve městě koupí.Včera jsem přesadila amarylisky, fuchsie, jednu pěstuju na kmínku, ostříhala. Všechny vzpřímené muškáty - matky - jsem přesadila a ošetřila o víkendu a nadělala řízky. Krásně mi vyrostla semínka levandule, té potřebuju hodně k růžím, jen nevím, jestli přepíchat po jednom až přijde čas nebo nechat všechny zatím v truhlíku. Jo a taky jsem zabrala ráno psací stůl u okna dceři studentce , přes týden je pryč, byla by ho škoda nevyužít na rostlinky. A přemýšlím, jak donutím rodinku, aby odvezla nahrnutý sníh někam pod stromy tebo tak, nedovedu si představit, jak dlouho ty hromady na místě budou tát. D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|