Největší vžité fámy na zahradě
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 21.5.2009 8:44
Podotýkám, že mám na mysli trávu v zatravněném sadu, kde se kosí i dlouhá tráva, kterou usuším a pak v tenké vrstvě mulčuji pod stromy. Nejedná se tedy o udržovaný trávník, jaký má autor vlákna na mysli. AB
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 98.74 (?), 20.5.2009 15:10
Ladislave, jistě by bylo zajímavější založit pro některá tvrzení vlákna, prostě proto, že je nelze paušalizovat. A zasloužila by si delší diskusi.
Podle mne se to jistě týká otázek F, H, CH - zde je konstatování složené z pravdivé části " nesnažte se vše stříkat" a ne zcela až nepravdivé "rezidua tam vždy zůstanou", I také nelze zevšeobecňovat, totéž platí pro K - pro některé rostliny by takový postup znamenal jistou záhubu.
Světonázor vyučujících, či zdůraznění terminologie odráží tvrzení C, D, M - zde je sice několik pravdivých tvrzení, ale ty ještě neznamenají, že kvůli nim budu pěstovat kopřivy.
Ostatní tvrzení jsou alespoň podle mne pravdivá. Na většinu tvrzení ale obratem odpovídali zkušenejší pěstitelé.
PS. Hodně štěstí u maturity!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.74 (?), 20.5.2009 20:35
Dovolím si podotknout, že mulčování a zelené hnojení není totéž. Mulčování má především zabránít vysychání zeminy, ale taky jsem to už někam dřív psala, že to taky není zrovna ideální. Zaplevelila jsem si zahrádku jetelem a sedmikráskami. O prospěšnosti mulčování trávníku posekanou hmotou mám pochybnosti, spíš se kloním názoru, že se v trávníku tvoří plsť. Zelené hnojení je podle mého názoru vysetí na podzim po sklizni například řepky nebo hořčice, prostě to, co rychle vytvoří hmotu, čímž zabrání růstu plevele, následně se poseká a zaryje nebo zaorá. Tím vrátíme do půdy živiny, proto hnojení.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 21.5.2009 11:00
Radku, když je hlad, lze jíst takřka vše, něco jen jednou, něco stále. Nemyslím, že by byl nesoudný ten, kdo se zalíbením chrání sedmikrásky ve svém trávníku, ale ani ten, kdo se jich zbavuje. Je to prostě volba každého, co se mu líbí a co ne. Pokud někdo preferuje "bio aktivity", je to jeho věc, není to ale ještě důvod, označovat někoho jiného za "nesoudného".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andy.wise - Zlatý Zahrádkář (585) - 174.65 (?), 21.5.2009 19:54
Tady nejde o složení trávníku, ale o prosazování vaší jediné správné pravdy. Pokud někdo chce golfový trávník, má ho mít, ani by mě nenapadlo mu to rozmlouvat. Trávník na mém pozemku se sestává zejména z mechu, pampelišek, jetele, sedmikrásek, jitrocele, srhy a lipnice, dle četnosti sekání té které části. Kdyby mi někdo takto vehementně radil, co tam mám mít, a co ne, tak mu akorát zamávám na rozloučenou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|