Co k jižní straně?

LenkaB - (5) 
19.5.2007 7:54, zobrazeno: 11544x
Prosím o radu-už 10 let se snažím osázet předzahrádku,ale........
Je to jižní strana a  práží tam slunce a ještě se odráží od domu.Také prší jen na přední část zahrádky(vysoký dům),takže přímo u domu mě všechno hoří-i když večer zalévám.Je tam málo hlíny-je tam skála!.Zkoušela jsem skalničky-taky nevydržely.Přemýšlím o okrasných květináčích,ale mám strach,že v nich všechno shoří.A co do nich-dřeviny-keře-nebo nějak naaranžovat skalničky?Zahrádka je malá a je mi líto,že můžu využívat jen půlku!!!
Děkuji za rady.
zahrádka!
zahrádka!
druhá strana
druhá strana

host - 215.8 (?), 19.5.2007 9:32
Levandule, juky, opuncie...

host - 238.108 (?), 19.5.2007 23:11
Navezte tam více hlíny, zkuste znova skalničky - netřesky, rozchodník, kosatce. Zalévat. Také mám podobnou zahradu a nejsem tam často. Roste tam máčka, kosatce, levandule, kohoutek chalcedonský, i denivky.

LenkaB - (5), 21.6.2007 21:37
Moc díky za radu :o)))

host - 64.44 (?), 22.6.2007 6:09
Vysoké kytky např. clematisy na konstrukci dopředu, přistíní tu část za sebou a pak už nebude tak zle...

host - 1.251 (?), 27.6.2007 23:54
Skalník. Ze začátku potřebuje hodně vody, jak ale dost zakoření, je odolný. Má nízké odrůdy i odrůdy metr a půl vysoké. Berte spíše nějaký méně šlechtěný.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498), 28.6.2007 9:41
Tiež mám podobný problém. Chcel som zasadit "niečo vyššie než yucca". Ukazuje sa, že takéto podmienky zvláda bez problémov Caragana arborescens - čimišník stromovity. Ale je nutné zohnať semenáč, resp. vypestovať ho zo semien (predávajú sa). V školkách majú všetci ozdobné roubovance na kmínku a to je nanič.
Skutočne krásny menší stromek-ker je Parrotia persica. Po zapestovaní vydrží dlhodobo úpal a sucho. Jesenná farba je nádherná.
Pravdepodobne by ste uspela aj s Lonicera fragrantissima - zimolez -  tento nie je popínavka (!). Je to nenáročný ker a kvitne na konci zimy a citronovo voní. Treba ho trochu zháňať, lebo nie je to bežný školkársky sortiment. Všade majú popínavé zimolezy.
V každom prípade to ale chce navoziť trochu úrodnejšej pody.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz