S pampovou trávou nemám delší zkušenost, než jedno přezimování, další zimu již nepřežila. Záleží také na tom, z kterých klimatických končin jste; v pondělí jsem viděl na Mělníce jeden trs kortadérie nezazimovaný (a nevěřím, řže se zjara ještě probere) a několik trsů igelitem přikrytých, těm víceméně věřím, na zahradnické škole s tím snad mají své zkušenosti. (forto přiložím).
Zjara? se tu na fóru mihla fotka jiné okrasné trávy, já jsem ji nejprve považoval za o něco méně vyvinutější kortadérii, ale Lída nebo nějaká jiná zdejší přispěvatelka mne opravila, že je to nějaká jiná tráva, myslí, že severoamerická prérijní, ale název si nyní nemohu vybavit. Třeba by byla odolnější, než ta kortadérie. (Třeba se Lída či jiná dáma či přispěvatel na onu diskusi rozpomene a vloží správný název).
Z dalších velkých trsvnatých trav jsou nejspolehlivější asi čínské rákosy (Miscanthus) v mnoha odrůdách, bezkolenec (Molinia), proso (Panicum), třtiny (Calamagrostis a ještě několik dalších méně častých rodů a druhů.
Josef.