Jaké převislé okrasné stromky

host - 162.128 (?)
28.11.2009 21:46
můj oblíbený je převislý modřín. Doporučuji koupit takový, co je roubovaný co nejvýše - ten můj je kolem 1,5 metru a teď se to snažím zdvihnout do dvou metrů. Vodopád padajících větví je pak efektnější. Dost často jsou v zahradnictví stromy roubované moc nízko, a zasazené to nevypadá hezky. Pak je hezká převislá vrbička, a taky habr. Krásné jsou i převislé okrasné jabloně, nebo sakury. Jen to s převislými stromy nepřežeňte, všeho moc škodí. Mám ještě převislý cedr, ale kdybych volila dnes, tak si raděj vyberu klasický rovně rostocuí cedr. Nějak to není ono.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 97.210 (?), 28.11.2009 17:03, zobrazeno: 26653x

Chtěl bych nasadit do zahrady nějaké okrasné zakrslé stromky

i převislé nenáročné na ůdržbu i na půdu.

Poradí někdo s výběrem?

Děkuji Vojta

host - 176.18 (?), 28.11.2009 21:12

1) stromků i převislých je moc (listnáče, jehličnany dorůstajících různých velikostí od miniaturních po normální stromy) - není uvedena požadovaná velikost, zakrslé je široký pojem, 2)a hlavně neznáme podmínky v zahradě.

Nejlepší by bylo trochu si nejdříve projít obrázky na Google a trochu zúžit výběr, takhle je to skoro celý sortiment            Lída

host - 162.128 (?), 28.11.2009 21:46
můj oblíbený je převislý modřín. Doporučuji koupit takový, co je roubovaný co nejvýše - ten můj je kolem 1,5 metru a teď se to snažím zdvihnout do dvou metrů. Vodopád padajících větví je pak efektnější. Dost často jsou v zahradnictví stromy roubované moc nízko, a zasazené to nevypadá hezky. Pak je hezká převislá vrbička, a taky habr. Krásné jsou i převislé okrasné jabloně, nebo sakury. Jen to s převislými stromy nepřežeňte, všeho moc škodí. Mám ještě převislý cedr, ale kdybych volila dnes, tak si raděj vyberu klasický rovně rostocuí cedr. Nějak to není ono.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz