Co do truhlíků na jižní straně?

host 
30.3.2004 16:55, zobrazeno: 8224x

Hezký den,
loni na podzim jsme se nastěhovali do nového bytu a moc ráda bych už letos balkón ozdobila truhlíky, nejraději kvetoucími rostlinami. Mám ale obavy, že by je mohlo sluníčko spálit, balkón je totiž směrován na jižní stranu, kde téměř celý den svítí slunce. Prosila bych o radu, kt. květiny by toto snesly a toto prostředí jim vyhovovalo. Moc se mi líbí pestrobarevné truhlíky možná v kombinaci s něčím zeleným.

Děkuji moc za radu,
Marie, Praha.

host, 31.3.2004 8:35

Já mám přesně na jižní stranu orientovaný balkon a taky jsem loni poprvé řešila, co za kytičky by tam ten žár vydrželo (balkon a stěna baráku je navíc oplechovaná a bez kytiček to tam vypadá neútulné). Do truhlíku jsem dala pelargonie - zkombinovala jsem převislé a vzpřímené - a čekala jsem, co se stane. Pořídila jsem si teda na ně samozavlažovací truhlíky což si myslím že na ten jih bylo dobré. Letos chci vyzkoušet převislé petúnie, tak uvidím jestli to vydrží také.

host, 7.5.2004 12:39
Mám vyzkoušeny petunie i surfinie, jobelky, muškát (ale ten obyčejný a pak (nevím jak se to jmenuje) zelené dlouhé převisy, smrdí to a odpuzuje mšice
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz