Příspěvky uživatele - Mičurin II

Larisa (šlechtitel p.Buzrla), 24.9.2024 Obsahuje fotku
Larisa - 2024 - štíhlé vřeteno Letos docela zabodovala.Důvěrně této odrůdě říkám podzimní Admirál.Mohu porovnávat tyto dvě odrůdy a ve vybarvení, kozistenci dužniny a příjemné konzumaci jsou si velmi podobné.Tím veškerá podobnost končí ve chvíly... celý příspěvek >
Rubinette Rosso, 24.9.2024 Obsahuje fotku
Rubinette Rosso - 2024 - mix.vřeteno Rubinette Rosso je barevná mutace nalezena v Německu roku 1993 na základní odrůdě Rubinette která vznikla ve Švýcarsku křížením (Gloden Delicious x Cox's Orange Pippin) roku 1966.Je to podzimní odrůda... celý příspěvek >
Jarka, 24.9.2024 Obsahuje fotku
Jarka - 2024 - plody z Verierovy palmety Mrazy na palmetě přežily 3 plody. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Angold, 23.9.2024 Obsahuje fotku
Angold - 2024 - plody z Verierovy palmety Letos jsem uhájil pět jablek ale stále mě trápí slabá plodnost.Ačkoli vidím jasné plodonoše kvete mě chabě.Na levé vertikále plamety stále bez plodů.Před dvěma lety byla silně napadena mšicemi a já si... celý příspěvek >
Sandra (šlechtitel p.Buzrla), 23.9.2024 Obsahuje fotku
Sandra - 2024 - rouby na Buzrlově stromku Kvetla jak kytice.Mrazová probírka byla důkladná.Na uskladnění 3 jablka.Ostatní z prodlouženého kvetení jsou braková. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Jabloň Jonathan, 23.9.2024 Obsahuje fotku
Jonathan - 2024 - vřetenový zákrsek Letos se Jonathan pochlapil.Výborně přečkal dubnové mrazy i když pár plodů je mrazem poškozeno.Obavy mám po silných deštích se sklovitostí na skládce.Před deštěm ošetřeno dvakrát Ca a násada byla velmi slušná... celý příspěvek >
Red Delicious, 17.9.2024
Jo jo, příroda se s náma letos nemazlila.Jonathan a ještě pár stromů to nějakým zázrakem jakžtakž přečkaly. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Red Delicious, 17.9.2024 Obsahuje fotku
Škoda stromku ale asi neměl zdravý kořenový krček.Fixován byl dvakrát ale úvazek pevné tyče se utrhl a plechová tyč potažená plastem to neustála.Jinde mám tyče mohutnější.Co naplat, příští rok tam dám brambory.Pro názornost přikládám snímek Jonathanu... celý příspěvek >
Red Delicious, 17.9.2024 Obsahuje fotku
Red Delicious - 2024 - malé vřetýnko Dnes jsem byl osobně na zahradě.Úplná spoušť.Všude utrhané listí ze stromů po vichřici, zemina jedno bahno a co je nejhorší i Red Delicious to má asi zasebou přestože byl dvakrát fixován.Plechová tyč se prostě... celý příspěvek >
Greenstar (Nicogreen), 16.9.2024 Obsahuje fotku
Greenstar  -  mix. vřeteno  -  2024 Greenstar (Delbarestival x Granny Smith) je novější belgická odrůda vyznačující se středními spíše však velkými plody světle zelené barvy.Na snímu č.1 je plod focený začátkem srpna.Ostatní... celý příspěvek >
Briliant, 14.9.2024 Obsahuje fotku
Ještě doplnění pane KORZÁR.Manželka jela na zahradu pro padané jablka na štrůdl.Vzala i jeden padaný Briliant viz foto.Jablko vybarvené stopka dostatečně dlouhá.Po rozkrojení tvrdá, hustá krémově žlutá velmi šťavnatá a nádherně vonící dužnina s... celý příspěvek >
Briliant, 14.9.2024
Díky za foto pane KORZÁR.Už v tom pěkně plavu.Loni jedno zdravé jablko a vydrželo na stromku asi do 10.října.Letos pěkná násada a padají jako předloni.Porovnával jsem vybarvení mých plodů s dostupnými zobrazeními Briliantu.Lencitely na méně osluněné... celý příspěvek >
Elstar, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Elstar - 2024 - štíhlé vřeteno Letos řádná probírka mrazem.Zlatej košík této lahůdky.V popředí mých zájmů při pořizování nových odrůd jsou kříženci s touto odrůdou.Dovede předat výborné chuťové vlastnosti. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Ladina, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Ladina - 2024 - štíhlé vřeteno Ladina se rychle dostala do plodnosti.Provedena probírka plůdků.Unikla mrazovému poškození vzhledem k pozdnímu kvetení. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Honeycrisp - 2024 - štíhlé vřeteno Opět zarodil převážně v dolní (nejstarší) části vřetene což mě nevadí.Stejně plánuji sesadit stromek a přiroubovat ještě jinou odrůdu.Vlastně asi dvěma odrůdami.Jeden roub tam už je a roste pro odebrání... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika